Halott gyereket fürdettek a vízben – ebből kellett innia a boszorkánynak hitt nőnek

Egy 5 éves kislány halála miatt boszorkánysággal vádoltak meg egy nőt.

Egy 5 éves kislány halála miatt boszorkánysággal vádoltak meg egy nőt.

Meglehetősen durván meghurcolták a Nigéria déli részén élő Mercy Ekwerét a közelmúltban. A boszorkánysággal vádolt nőt azért vitték be az esit-eketi városházára, hogy kihallgassák egy 5 éves kislány halálának ügyében.

Mercyt a városháza előtt azonban hatalmas tömeg fogadta, akik folyamatosan sértegették őt. Mivel meg volt kötözve, botokkal és macsétékkel is megtámadták, mielőtt a rendőrök a segítségére siettek volna.

A tárgyalás során az unokahúga azt vallotta, hogy a nő elvitte a gyereket a szektájához, ahol megfojtotta – írta meg az Abia Breaking News.

– Ledöbbentem, amikor megláttam a tömeget. Leköptek, csúfoltak és kövekkel dobáltak meg. Nem is hagyták, hogy szóhoz jussak. Fiatalok egy csoportja ütlegelni kezdett. Hiába könyörögtem, hogy álljanak le, senkit sem érdekelt – nyilatkozta Mercy.

Elmondása szerint ezt követően olyan kérdésekkel kezdték el bombázni, mint például, hogy miért ölte meg a kisgyereket, illetve hogy kik a társai a szektában. – Utána odahozták egy gyerek holttestét, az ölembe tették és arra kértek, hogy támasszam fel. Ezt követően beletették a testet egy vízzel teli tartóba, megfürdették és utasítottak, hogy igyam meg ezt a vizet. Mindezt azért, mert úgy vélték, ha felelős vagyok a gyerek haláláért, akkor ettől magam is meg fogok halni – mondta még el a nő, akit végül elengedtek.

Kegyetlenül bántak a boszorkánysággal megvádolt nővel © abnews247.com

A tömeg azonban ezt követően is ütlegelte a vádlottat. Végül a nő bátyja is a helyszínre érkezett, akinek a lánya vallotta bűnösnek őt. Bár ezt követően Mercy nagy nehezen haza tudott menni, a férje viszont azt közölte vele, el kell hagynia a házat, mert ott nincs helye boszorkányoknak.

A nő emiatt kénytelen volt a piacon, egy nyitott bódéban meghúznia magát, ahonnan aztán három férfi üldözte őt el. Jelenleg a kisfiával egy átmeneti otthonban tudta meghúzni magát, azonban a sorsa így is megpecsételődött. Nigériában ugyanis sehol sem tűrik meg sokáig azokat, akiket boszorkánysággal vádoltak meg.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors