Aktuális

Halálosan fenyegeti a maffia Cristiano Ronaldo zsarolóját

D. P.

Létrehozva: 2019.03.06.

Megtorlástól retteg hazájában a Cristiano Ronaldót is botrányba keverő, Budapesten elfogott portugál hekker. A magyar hatóságoknak azonban valószínűleg ki kell adniuk Portugáliának Rui Pintót, aki inkább magyar börtönben maradna. Már a családját is megfenyegették.

Forrás: Hatlaczki Balázs

Élet és halál kérdése, hogy kiadnak-e Portugáliának – fogalmazott rejtélyesen tegnap a Fővárosi Törvényszéken a 30 éves Rui Pinto. A portugál férfit januárban a pesti bulinegyedben tartóztatták le. Évek óta Budapesten élt és tanult, ösztöndíjasként került hozzánk, alapítója és tulajdonosa is a nemzetközi futballbotrány kirobbantásában főszerepet játszó Football Leaks nevű portálnak.

Az álnevén csak Johnnak hívott internetes kalóz nem állt ellen, amikor elfogták, sőt a tegnapi átadási tárgyalásán az is kiderült, semmit nem szeretne jobban, mint itt maradni. 

Sztárok és csapatok

A portugál a legnagyobb sztárjátékosok – Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé – szerződéseinek részleteit teregette ki a portálon, oroszlánrészt vállalt a Manchester City szponzorbotrányában. A legnagyobb „zsákmány” azonban egyértelműen Cristiano Ro­naldo, akinek szexuális zaklatási ügyéről szintén ő szolgált részletekkel. Ő hozta nyilvánosságra, hogy az ötszörös aranylabdás sztár 2009-ben, peren kívül vásárolta meg az áldozat, Kathryn Mayorga hallgatását.

A Football Leaks birtokában állítólag 70 millió dokumentum van.

Mosolyogva érkezett

Rui Pinto átadási tárgyalását óriási érdeklődés övezte, a fél portugál sajtó hazánkba repült, hogy be­tuszkolják magukat a tárgyalóterembe. Rui Pinto házi őrizetből, nyomkövetővel a lábán, rendőrök kíséretében, mosolyogva érkezett a bíróságra, de onnan már bilincsben vezették el. Ugyanis a tét az volt, hogy a magyar hatóságok kiadják-e Portugáliának a hek­kert. A döntés szerint Magyarország kiadja őt, ezt a tíz napot azonban már letartóztatásban kell „megvárnia”.

Deák Dávid, a férfi ügyvédje azonban olyan körülményekről beszélt, amelyek szerinte egyértelműen azt jelentik, hogy védencét nem le­het átadni Portugáliának, a bíróság mégis ellenkező döntést ho­zott. Pintót átadási letar­tóz­tatásba he­lyezték, és őt, valamint a le­foglalt informatikai eszközeit átadják Portugáliának.

Miért nem keresték?

Pinto a bíróságon arról beszélt: nem érti, hogy a portugálok eddig miért nem keresték, ugyanis tudták a magyar és a portugál címét is. Bár zsarolással is vádolják, állítja, sosem kapott pénzt. Ő csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy milyen komoly bűncselekmények hálózzák be az európai focit. Azt mondta, ő és a családja is több fenyegetést kapott. 

– Először Erasmus tanulmányi programmal jöttem Budapestre. Később ideköltöztem. Imádom ezt a várost, a barátnőm is itt él – mondta Pinto. Hozzátette, ma­gyar párjának soha nem beszélt a dolgairól, meg akarta őt óvni, de amikor letartóztatták, a lány na­gyon mérges lett rá.

Nálunk akar maradni

A férfit portugál nemzetközi körözés alapján fogták el magyar rendőrök Budapesten, ugyanakkor nem a Football Leaksen nyilvánosságra hozott dokumentumok miatt. A körözést egy lisszaboni ügy miatt adták ki, amelynek részeként állítólag ellopták a Benfica futballklub alkalmazottainak és vezetőinek üzleti levelezését. Hazájában ezért is örvend nem kis utálatnak. Pinto egyébként a nagy rivális Porto szurkolója, és retteg attól, hogy portugál börtönben kelljen letöltenie esetleges büntetését, amelynek tíz év a felső határa. 

– A portugál hatóságoknak az az érdeke, hogy valami történjék velem – mondta baljósan a tárgyalóteremben arra utalva, hogy hazájában az alvilággal is szembe kellene néznie.

Pinto védői ugyanakkor azt gondolják, védencük kiadatása Portugáliának veszélyezteti az Európai Unióban a kontinens fociklubjait érintő, már tavaly megkezdett ügyészségi vizsgálatokat. Pinto és magyar ügyvédje fellebbezett az átadás ellen, tíz napon belül eldől a sorsa. 

Begurult a sztárügyvéd

– A Football Leaks által közzétett információk alapján nagyon sok fontos bűnügyi vizsgálat indult. Pinto nélkül ez nem lett volna lehetséges – mondta nemrégiben William Bourdon, Pinto francia ügyvédje, aki maga is megjelent a bíróságon.

A védő az amerikai nemzetbiztonsági hivatal titkait megszellőztető Edward Snowdent is képviselte. A sztárügyvéd a tegnapi tárgyaláson is jelen volt, gurulós bőröndjét a tárgyalóterembe is behúzta. Bourdon korábban azzal példálózott, hogy Spanyolországban több sztár, például az adóelkerüléssel vádolt Ronaldo ellen is csak Pinto tevékenysége miatt indulhatott érdemi eljárás.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155488_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt az izraeli bejelentés, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27348_resized.jpg?avcount=1713876911
origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155732_auto_resized.png
hirtv.hu

Nem foglalkozott a múlt heti brüsszeli botránnyal Strasbourgban az Európai Parlament + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147596_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152027_auto_resized.jpg
vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27350_resized.jpg?avcount=1713876911
origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151439_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713876911
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713876911
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153981_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját Ördög Nóra a hotelszobában: amit ott látott, az agyába égett örökre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/X9HGxd5zXdsWDU9M06vWuLY1N0bNtVwbUF8Xsp33Sfk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjZDZhODQzYjBkZDQzMzJhNWY2YWQyMDZlYWU5M2Rj.jpg
Választások

Képviselőjelölt lett a megvakított kemecsei édesanya bátyja: ő a település első roma diplomása

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RpK43kOjPm17KZpBfnCH32ag2ofUfOeH_U2NmxctGEU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZmOTRiYWU4OWExMjQ3N2I5NDk2ZmE5NmY5OTcwODk5.jpg
Emberölés

Elképesztő, mivel védekezik a férjét szíven szúró demecseri édesanya