Halálos zuhanás Szekszárdon: Gyanúsított lehet a gyászoló szülőkből

Nem elég, hogy szembe kell nézniük alig kétéves kislányuk elvesztésével, könnyen lehet, hogy a bíróságon kell majd felelniük a gyermek szüleinek, aki egy szekszárdi társasház harmadik emeleti erkélyéről zuhant ki hétfő délután.

Nem elég, hogy szembe kell nézniük alig kétéves kislányuk elvesztésével, könnyen lehet, hogy a bíróságon kell majd felelniük a gyermek szüleinek, aki egy szekszárdi társasház harmadik emeleti erkélyéről zuhant ki hétfő délután.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, illetve azt, hogy hozzájárulhatott-e a balesethez, hogy a korlátból hiányzott egy rúd. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése címen indított eljárást, ám a kislány azóta bekövetkezett halála alighanem átminősíti az esetet. Berényi András ügyvéd a Borsnak elmondta: veszélyeztetés esetében mindig azé a felelősség, akire az adott pillanatban a gyermek rá volt bízva.

A kislány a harmadik emeletről zuhant ki, a kórházban vesztette életét © Mártonfai Dénes/Tolna Megyei Hírportál

Nem tudhatjuk, hogy éppen ki vigyázott a kislányra. Szülő, nagyszülő vagy egyéb rokon, illetve ismerős. A nyomozóknak ezt is meg kell állapítania. Az viszont biztos, hogy az illetőnek meg kellett volna bizonyosodnia arról, hogy a gyermek biztonságban van, amikor meg­engedte, hogy kimenjen az erkélyre – szögezte le az ismert jogi szakértő.

Berényi András © TV2

Ez is érdekelheti!

Szörnyű tragédia Tatabányán: 36 éves férfi zuhant le a kilencedikről

Egy ember a teraszról zuhant rá egy édesanyára a XI. kerületben, mindketten belehaltak, friss részletek - fotók, videó

Még senki sem esett ki a Karancs-kilátóból – buli közben zuhant a halálba a férfi

Az ügy szempontjából tehát nincs jelentősége annak, hogy a család tudta-e, hogy az erkélykorlát hiányos. A szomszédok elmondása szerint egyébként a szülők csupán a napokban költöztek a házba a két lányukkal. Miután a gyermek kiesett, az apa rohant át vele a szemközti mentőállomásra segítséget kérni. Ott végül úgy döntöttek, hogy mentőhelikoptert hívnak. A lányt a pécsi kórházba szállították, ám végül belehalt a sérüléseibe.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors