Gyilkos öngyilkosság Kelenföldön: Pszichológus segítségét kéri a gyászoló apa

Pszichológus segítségével készül elmondani az igazat a gyerekeknek a kelenföldi gyilkos-öngyilkosság áldozatának férje. Erzsébet éppen kilépett a toronyház kapuján a két gyermeke kíséretében, amikor rázuhant egy a 14. emeletről kiugró öngyilkos férfi.
Pszichológus segítségével készül elmondani az igazat a gyerekeknek a kelenföldi gyilkos-öngyilkosság áldozatának férje. Erzsébet éppen kilépett a toronyház kapuján a két gyermeke kíséretében, amikor rázuhant egy a 14. emeletről kiugró öngyilkos férfi.

Bronz Gábor gyásza feldolgozhatatlan, mint ahogy a két, félárván maradt gyermekéé is. Márton 3 éves, Boglárka pedig 6 hónapos.

– A traumát mindketten megélik, hiszen nincs többé az a személy, aki a gyermekek születése pillanatától jelen volt, és akihez kötődtek. A gyerekek érzelmi és biológiai szükségleteit is az anya elégítette ki, most pedig ez a személy hirtelen kiszakadt az életükből – mondta a Borsnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Erzsébet boldogan élt a családjával, imádta a gyermekeit © Saját

A szakértő szerint sokan azt gondolják, hogy a kisebbik gyermek traumája csekélyebb.

– Valóban nem lesznek a kisbabának egyértelmű emlékei, de érzelmileg ő is átéli, ami vele történt – jelentette ki Makai.

A kérdésre, hogy vajon egy hároméves gyermekkel miként lehet közölni édesanyja halálhírét, elgondolkodtató választ adott.

Márton 3 éves, Bogi még csak néhány hónapos. Sosem lát- hatják viszont édesanyjukat © Saját

– Jó ötlet egy pszichológus bevonása. Mindig az adott gyermek korának és szellemi fejlettségének megfelelően kell kommunikálni. A haláltól egy felnőtt ember is fél. Nehéz róla beszélnie, és az összes családtag vívódik, miközben a gyerekeket is próbálják óvni. Biztos, hogy az édesapában is érzelmi kavalkád alakult ki – magyarázta a pszichológus, és azt is hangsúlyozta,

hogy a gyermekeknek hazudni nem szabad.

Bronz Gábor és szeretett felesége, Erzsébet. Az asszony halálával a családapa élete egyetlen pillanat alatt összeomlott © Saját

Ez is érdekelheti!

Gyilkos öngyilkosság Kelenföldön – Megrendülve nyilatkozott a gyászoló férj

XI. kerületi tragédia: Pár éve ugyaninnen ugrott a halálba az egyik szomszédasszony unokája – videó

Gyilkos öngyilkosság Kelenföldön: Drágám, nem hagyhatsz itt minket!

Gyilkos öngyilkosság Kelenföldön: Anyatejre vár az áldozat családja

– Fölösleges és tilos egy gyermeket azzal áltatni, hogy az anyukája elutazott, de vissza fog jönni. Csalódás érné, ami még komolyabb traumát eredményezne. Az a megfelelő megoldás, hogy megmagyarázzák, hogy az édesanyjuk nagyon csúnyán megsérült és kórházba került. Megfoghatóvá kell tenni a gyermek számára a megfoghatatlant.

VAN SEGÍTSÉG

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.