Gyilkos öngyilkosság Kelenföldön – Megrendülve nyilatkozott a gyászoló férj

Szavakkal kifejezhetetlen bánat emészti Bronz Gábort, akinek a szeme láttára halt szörnyet szeretett felesége kelenföldi otthonuk előtt. A gyászoló családapa napokig úgy érezte, mintha maga is meghalt volna, ám a Borsnak elmondta: gyermekei erőt adnak neki a folytatáshoz.
Szavakkal kifejezhetetlen bánat emészti Bronz Gábort, akinek a szeme láttára halt szörnyet szeretett felesége kelenföldi otthonuk előtt. A gyászoló családapa napokig úgy érezte, mintha maga is meghalt volna, ám a Borsnak elmondta: gyermekei erőt adnak neki a folytatáshoz.

Ártatlan családanyát ragadott magával a halálba az az öngyilkos férfi, aki egy kelenföldi toronyház 14. emeletéről vetette ki magát. A férfi pont a kapun két kisgyerme­kével kilépő Vajda Erzsébetre zuhant. Mindkét felnőtt a helyszínen meghalt.

A gyerekek még nem tudják az igazságot

A család a környezete szerint példamutató életet élt. Erzsébet és Gábor gondolkodott egy harmadik gyermeken is, ám végül erről lemondtak. A gyászoló férj tegnap megrendítő interjút adott a Borsnak.

Bronz Gábor és szeretett felesége, Erzsébet. Az asszony halálával a családapa élete egyetlen pillanat alatt összeomlott © Saját

Boglárkáról még a méhen belül kiderült, hogy valószínűleg van egy ritka betegsége, egy bizonyos légúti csavarodás. A születése után megtudtuk, hogy az állapota szerencsére nem súlyos, így elég őt félévente kontrollra vinni. Boldogok voltunk mi négyen, Erzsivel úgy döntöttünk, hogy nem bővítjük tovább a családot. Eleve nem vagyunk már fiatalok, inkább Mártonnak és Boglárkának adunk meg mindent a lehető legnagyobb boldogságban – mondta a Borsnak Bronz Gábor, az elhunyt Erzsébet férje.

A családfő sosem volt különösebben vallásos, mégis egy vallási hasonlat jut eszébe a tragédia utáni napokra gondolva.

Erzsébet boldogan élt a családjával, imádta a gyermekeit © Saját

– Jézus a halála után harmadnapra támadt fel. Nekem is ennyi időm volt arra, hogy sokkos állapotban legyek, olyan volt, mintha én is meghaltam volna. Ám amikor vasárnap felébredtem, az jutott eszembe, hogy helyt kell állnom apaként. Fel kell nevelnem a gyerekeket. Semmi más nem számít.

A gyerekek még nem tudják, hogy soha többé nem mosolyog rájuk az édesanyjuk.

– Boglárka még semmit sem fog fel az egészből, de Márton már 3 éves, neki annyit elmondtunk, hogy anya nagyon csúnyán megsérült, és sokáig kórházban lesz. Majd egy pszichológus segítségével szeretnénk neki elmondani az igazat.

Játszótérre indultak a karanténból

A gyászoló családfő édesapja, Lajos épp egy orvosi kivizsgálásra ment, amikor érkezett egy drámai telefonhívás. A fia, Gábor szólt a telefon túloldalán, azt mondta, hogy egy borzalmas hírt kell közölnie.

Márton 3 éves, Bogi még csak néhány hónapos. Sosem lát- hatják viszont édesanyjukat © Saját

– A fiamék épp aznap szabadultak a karanténból, és az első útjuk a játszótérre vezetett volna. A vírushelyzet miatt az erdélyi rokonok hosszú hónapokig nem láthatták a kis Boglárkát, ám végül a család mégis kivitte őt hozzájuk. Mikor haza­tértek, két hétig otthon kellett maradniuk – mondta Lajos.

Miután kiléptek az ajtón, Gábornak valamiért vissza kellett mennie a lakásba, így lemaradt. Erzsébet, Márton és Boglárka lifttel indult el, Gábor pedig utánuk sietett. Hallott egy puffanást, majd mintegy 20 másodperccel később már látta, hogy mi történt. A több mint 40 métert zuhanó öngyilkos klímaszerelő olyan erővel nyomta agyon az ártatlan asszonyt, mintha egy tehervonat 150 kilométer óránkénti sebességgel elgázolta volna.

Ez is érdekelheti!

Gyilkos öngyilkosság Kelenföldön: Drágám, nem hagyhatsz itt minket!

XI. kerületi tragédia: Pár éve ugyaninnen ugrott a halálba az egyik szomszédasszony unokája – videó

Kispesten temethetik el az édesanyát

Boglárkát a nagymama kísérte a mentőautóban a János Kórházba megfigyelésre, az apa pedig Lajossal és Mártonnal ment utánuk. Szerencsére csak egy pici karcolás volt Boglárkán.

Az öngyilkos férfi több mint 40 méteres magasságból esett a kapun kilépő asszonyra © MTI

– Két órát vártunk, hogy sorra kerüljünk. Az unokámat végül lelkiismeretesen kivizsgálták, utána jeleztük, hogy saját felelősségre haza szeretnénk hozni. Ennek nem látták akadályát, mert szerencsére nem volt belső sérülése. Megértették, hogy Boglárkát mi tudjuk a legjobban megnyugtatni – mondta a Borsnak Bronz Lajos, a gyászoló férj édesapja. A nagymamának Boglárka már a hatodik unokája, így kiválóan érti, mit kell tennie egy csecsemővel.

Boglárka szépen fejlődött, amit annak is köszönhetett, hogy édesanyjának elegendő teje volt. Most hirtelen tápszert kellett neki adni, de úgy tűnik, ezt a problémát – egy segítőkész anyukának hála – sikerül megoldani.

Véletlenek láncolata

Az apa szerencsétlen véletlenek láncolatát is okolja a tragédiáért. A kislányt a születése után nem láthatták az erdélyi rokonok, aztán mégis kivitték őt hozzájuk. Mikor hazatértek, a koronavírus miatt karanténba kényszerültek. Ráadásul május végén egy új építésű lakásba költöztek volna, de a veszélyhelyzet miatt lelassultak a munkálatok, így a ház nem készült el időre. Ha minden másként alakul, Erzsébet még mindig él.

A családnak még egy kegyetlen feladatban is helyt kell állnia. Meg kell szervezniük az elhunyt anya temetését. Erzsébet Kézdivásárhelyen nevelkedett, de már 16 éve Magyarországon élt. Itt ismerkedett meg a Gáborral, és mindössze két éve, a nagyobbik gyermekük születése után házasodtak össze.

– A mi családunknak Kispesten van egy nagyobb sírja, ezért valószínűleg Erzsébetet is ott helyezzük végső nyugalomra – mondta az áldozat apósa.

És hogy a család haragszik-e az öngyilkos Jánosra? Lajos határozottan válaszolt.

– A feleségem azt mondta, hogy meg tudta volna ölni, ha még élt volna. Nem gondolunk rá részvéttel, inkább egy erőtlen embernek tartjuk. Egy férfinak viselnie kell a bánatát!

Van segítség

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t