Gyermekgázolás Szegeden - Az anya: Nem kell nyugtató, átélem a fájdalmat

Sóderszállító teherautó gázolt halálra egy hatéves kislányt Szegeden hétfő délután. A kis Kiarát nevelőapja testvére hozta el az óvodából. Az édesanya megbízott a fiatal nőben, akire most sem haragszik, de szeretné tud- ni, hogy pontosan mi történt.

Sóderszállító teherautó gázolt halálra egy hatéves kislányt Szegeden hétfő délután. A kis Kiarát nevelőapja testvére hozta el az óvodából. Az édesanya megbízott a fiatal nőben, akire most sem haragszik, de szeretné tud- ni, hogy pontosan mi történt.

Ésszel felfoghatatlan tragédia. Bernát Zsuzsanna boldogan nevelte egyetlen gyermekét, a hatéves Kiarát, és igyekezett neki erején felül mindent megadni. Úgy hitték, hogy az ő szövetségüket senki és semmi sem tépheti szét, de a kegyetlen valóság közbeavatkozott.

Zsuzsa reggel még oviba vitte a gyermekét, délután megtörtént a tragédia © Facebook

Bízott a sógornőjében

Az anya megbízott sógornőjében, hiszen Beáta többször is vigyázott már a kislányra. Az óvodában is leadta a nevét, hogy az intézményben tudják: neki nyugodtan kiadhatják a gyermeket. Hétfőn is Bea ment a kislányért, hiszen az anya nem ért volna oda időben, mert éppen aznap töltötte a próbanapját az új munkahelyén mint házvezetőnő. Zsuzsanna korábban egy konyhán dolgozott, de az étterembezárások a munkáltatóját is érintették: kénytelenek voltak az alkalmazottaiktól megválni. Az édesanya hónapokig vigyázott otthon a gyermekére, hiszen az óvodák sem működtek. Akkor még nem sejtették, hogy ez az időszak az utolsó az életben, ami alatt közös élményeket gyűjthetnek, az amúgy is bensőséges kapcsolatuk pedig még szorosabbá vált.

Kiara gyönyörű kislány volt, édesanyja szeme fénye © Facebook

Megérezte, hogy baj van

A végzetes nap reggelén a szokásaiknak megfelelően anya és lánya együtt indultak el otthonról.

Bementünk a közértbe, hogy Kiarának vegyek a kedvenc tejszeletéből. Aztán elindultunk az óvodába, és út közben megreggeliztünk, közben beszélgettünk. Mondtam neki, hogy nagyon szeretem, és a délutáni játékot tervezgettük – mondta a Borsnak a gyászoló édesanya, akit délután telefonon hívott a sógornője. Zsuzsanna nem is tudja, miért, de megérezte, hogy baj van. – Azt mondta, siessek, mert Kiarát a Csillag téri körforgalomnál elütötte egy teherautó. Mire odaértem, már a mentősök próbálták a kislányomat újra­éleszteni. Legalább egy órán keresztül mindent elkövettek, de nem tudtak rajta segíteni. Sosem felejtem el, hogy mennyire könyörögtem az orvosnak, hogy segítsen Kiarán, de teljesen tehetetlen volt. Most úgy érzem, minden hiábavaló az életemben, semminek nem látom az értelmét – csuklott el Zsuzsanna hangja. Az anya a saját bevallása szerint nem táplál haragot sógornője iránt, de szeretné megtudni a teljes igazságot a baleset körülményeit illetően.

Ez is érdekelheti!

Halálos zuhanás Szekszárdon: Gyanúsított lehet a gyászoló szülőkből

„Ragyogj fényesen az angyalok között” – szívszorító búcsú az iskolában meghalt 11 éves fiútól

Serpenyővel és kutyapórázzal kínozta halálra a 9 éves kisfiút az anya – a többi gyereket azonnal elvették tőle

Szemtanúkat keres az édesanya

Zsuzsanna a szemtanúkat arra kéri, jelentkezzenek nála vagy a rendőrségen.

A helyszínelőket is sokkolta, hogy egy kisgyermek volt az áldozat © MTI

Az emberek mindenfélét mon­danak, én pedig beleőrülök a bizonytalanságba. Van, aki szerint Kiara szaladt az autó elé, más úgy emlékszik, hogy mindketten elestek, de van olyan verzió is, hogy a sógornőm a telefonját nyomkodta, és még mondta is a kislányomnak, hogy nyugodtan menjen előre – részletezte Zsuzsanna. Az anya senkit sem szeretne ártatlanul vádolni, de abban bí­zik, hogy a valódi felelősök elnyerik méltó büntetésüket. – Azt sem tudom, hol áll a fejem! Olyanokat is terjesztenek a városban, hogy Kiara szándékosan ment a teherautó alá, mert meg akart halni! Ilyen nincs! Az én kislányom egy rendkívül életvidám gyerek volt. Hatévesen már nagyon ér­telmes volt, én mindent megtanítottam neki, amit ennyi idősen tudni kell. Ha lelépett az úttestre, mindig körülnézett, és csak a zebrán volt hajlandó átkelni – emlékezett vissza Zsuzsanna. Az anya tudja: egy idő után új életet kell kezdenie, de egyelő­re képtelen a jövőre gondolni.

Nem tudok aludni, ezért nem is álmodom Kiarával. Nyugtatót sem fogok szedni, szembe kell néznem a valósággal. Most az a legfontosabb, hogy a kislányom megkapja a végtisztességet, aztán pedig arra teszem fel az életemet, hogy minden kiderüljön.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors