Gregor Bernadett: Megalázó, ha mutogatnom kell magam

Bár nem szereti a versenyhelyzetet, elvállalta a szereplést a TV2 augusztus 3-án induló MasterChef VIP című műsorában. A 48 éves Gregor Bernadett a Borsnak elárulta: saját határait feszegette a forgatások alatt.
Bár nem szereti a versenyhelyzetet, elvállalta a szereplést a TV2 augusztus 3-án induló MasterChef VIP című műsorában. A 48 éves Gregor Bernadett a Borsnak elárulta: saját határait feszegette a forgatások alatt.

Mit szólt ahhoz, amikor felkérést kapott a TV2-től a MasterChef VIP című műsorra?

Nem sokat hezitáltam, gyakorlatilag azonnal igent mondtam, mert úgy vélem, van annyi rutinom a konyhában, hogy egy ilyen műsorban is meg tudjam állni a helyem. 23 éves korom óta anyuka vagyok, nap mint nap két nagy gyereket kell etetnem, úgyhogy nem volt kérdés, hogy „felveszem a kötényt” a versenytársaimmal szemben.

"A válásaim miatt szépen rám aggatták a „botrányos” jelzőt, de én egyáltalán nem tartom magam annak" © Knap Zoltán

Kitől tanult meg főzni?

A szüleimtől sok mindent ellestem, apu pedig még egy szakácskönyvet is kiadott annak idején. A magyaros konyha áll hozzám a legközelebb, imádom például a csülkös pacalt és a székelykáposztát, a modern konyhát viszont nem ismerem. Az újításokkal, a mai trendi eljárásokkal és fogalmakkal nem igazán vagyok tisztában, de azt gondolom, hogy jó alapokkal rendelkezem, és rutinosan mozgok a konyhában.

Ezt a fiai is így gondolják?

Igen, nagyon szeretik a főztömet, noha nem tagadom, néha igencsak feladják nekem a leckét. Bence fiam két évig volt vegán, Álmos pedig nagy fogyókúrázásba kezdett, aztán volt idő, amikor mindketten csak kalóriadús ételeket voltak hajlandók fogyasztani. A desszertekben sajnos nem vagyok túl erős, már csak azért sem, mert a családban senki sem édesszájú.

Mi jelentette önnek a legnagyobb kihívást?

Maga a versenyzés. Versenyhelyzetekben ugyanis nagyon nem működöm jól, nem szeretem a nyomást, és azt, ha direkt produkálnom kell magamat. Hogy úgy mondjam, nem tudom magam jól eladni, inkább bepánikolok, és frusztrálva érzem magam. Nem véletlenül nem járok filmes castingokra sem…

A gyönyörű színésznőről kevesen gondolnák, hogy magának való, kerüli a figyelmet © Knap Zoltán

Feszélyezik önt a versenytársak?

Valahogy úgy. Ha le kell „nyomni” valakit, überelni kell, az nem megy. Megalázónak érzem, ha mutogatnom kell magam, és tetszelegnem, hogy rám figyeljenek.

Akkor a MasterChef VIP egy jó önismereti tréning lehetett önnek.

Éppen ezt akartam mondani. Sok mindent tanultam magamról a forgatások alatt, szó szerint a határaimat feszegettem, pedig őszintén megvallva nem annyira szeretek kilépni a komfortzónámból. Nem vagyok egy botrányhősnő, aki pezsgőspohárral a kezében partikon vihorászik. Inkább magamnak való vagyok.

23 éves korától fôz a családjára, otthonosan mozog a konyhában © TV2

S a kritikát hogy viseli?

Rosszul. (neveti el magát –Könnyen a szívemre veszem a dolgokat, de ma már rezzenéstelen arccal viselem a bírálatot. Persze utána nagyon is szükségem van arra, hogy kiadjam, kibeszéljem magamból az érzéseimet, hogy ne emésszem magam a végtelenségig.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors