Gödöllői repülőbaleset – Kiderülhet, ki a felelős a 9 éves Attila és édesanyja halálért

Két kisgép ütközött össze a Gödöllői Arborétum felett. Az ejtőernyősök még időben kiugrottak az egyik gépből, de a pilóták és a másik gép két utasa, szörnyethalt a balesetben.
Két kisgép ütközött össze a Gödöllői Arborétum felett. Az ejtőernyősök még időben kiugrottak az egyik gépből, de a pilóták és a másik gép két utasa, szörnyethalt a balesetben.

Napokon belül folytatódik annak a drámai balesetnek a tárgyalása, amely miatt az 53. Magyar Nemzeti Ejtőernyős Bajnokságot félbe kellett szakítani. Mint arról korábban beszámoltunk, 2016. szeptember 18-án a délelőtti órákban két gép a levegőben összeütközött, darabokra szakadt és lezuhant. Az egyik gép fedélzetén a pilóta vesztette életét, mert az általa szállított ejtőernyősök még az ütközés előtti pillanatban ki tudtak ugrani a gépből. A másik gépen a pilóta és a fedélzeten utazó Magdolna és 9 éves fia is szörnyethalt.

© Police.hu

A vádirat szerint a vádlott a verseny idején a reptér vezetőjeként drop zone koordinátori feladatokat látott el, továbbá az egyesület elnökeként az ejtőernyős verseny szervezője és vezérigazgatója is volt.
A balesetet az okozta, hogy az ugrásra készülőket szállító pilóta a felszállási engedélyt megkapta, de a repülőgépbe szerelt magasságmérő műszer nem működött, emiatt a légiirányító számára nem jelent meg a repülési magasságra vonatkozó adat. A vádlottnak erről tudomása volt. A sértett az általa vezetett géppel megkezdte a süllyedést, de ebben az időben egy jogosítvánnyal nem rendelkező pilóta is megkezdte a felszállást fedélzetén egy nővel és kilenc éves kisfiával.

© Police.hu

A Bors korábban megtudta, a sétarepülést a kisfiú édesapja vette gyermeke születésnapjára.
Mindent úgy hagyok, ahogy volt, Magdi ruháit és a fiam játékait is. Az utolsó ajándék mezeket és az ellenőrzőfüzetét is elteszem – nyilatkozta a Borsnak a tragédia után, a család búcsúztatóján a megtört édesapa, aki hazavitte szerettei hamvait.

© Police.hu

Az ügy folytatólagos tárgyalása október 20-án kedden és 22-én csütörtökön is folytatódik.