Földi pokol: a világ legkeményebb börtönében verték láncra a tanárnőt – mindössze 20 centi élettér jut neki

Nincs még egy olyan kegyetlen női börtön a világon, mint az Iránban található karcsaki fegyház. Ide zártak be 10 évre egy brit-ausztrál származású tanárnőt, akit a helyi hatóságok kémkedés miatt vertek láncra – írja a The Sun.

Kylie Moore-Gilbertet – aki egy tudóskonferencián vett részt Iránban – még 2018-ban vették őrizetbe. A bűne mindössze annyi volt, hogy gyanúsnak találták a tanulmányát. Kezdetben Teheránban raboskodott, majd átszállították a sivatag közepén álló földi pokolba. Többnyire a politikai okok miatt elitélteket hozzák ide.

Dr. Kylie Moore-Gilbert Közel-Kelet szakértőként vettt részt egy tévéinterjún – jelenleg pedig a világ legkeményebb börtönében sínylődik © YouTube

A hírek szerint odabent tombol a koronavírus, ami pedig tovább tetőzi a bajt, hogy óriási a túlzsúfoltság. Hét részlegben kétezer foglyot sűrítettek össze. Különálló cellák nincsenek, egymás hegyén-hátán alszanak az elitéltek. Emberjogi szervezetek jelentései szerint foglyonként 20 centi élettér jut mindenkinek.

Meleg víz csak elvétve van, a hideg vizet is egy közeli, sós vízú tóból nyerik. Az étel is siralmas: csak egy kevéske spagetti, főt krumpli és kenyér jut a raboknak. Rendszeresek a halálos kimenetelű konfliktusok, amelyekbe a börtönőrök nem avatkoznak be, emellett a nemi erőszak és a halálra éheztetés is mindennapos.

Moore-Gilbertet rendkívül nehezen viseli a bezártságot: a kiszivárgott leveleiből kiderül, hogy mentálisan megzuhant, és saját bevallása szerint nem tudja, hogy meddig bírja még a földi pokolba bezárva.