Felnyársalta a kerítés az orvostanhallgató lányt a Balatonnál

Horrorfilmbe illő sérülést szenvedett egy Balatonnál nyaraló fiatal lány. 

Horrorfilmbe illő sérülést szenvedett egy Balatonnál nyaraló fiatal lány. 

Nem igazán sikerült jól az idei balatoni nyaralás egy fiatal pécsi lány számára. A 21 éves orvostanhallgató, sebésznek készülő Gréta a barátaival együtt vett ki egy szállást Balatonföldváron. Pár nap után azonban a baráti társaság nyaralását egy szörnyű baleset bolygatta fel.

Megcsúszott a fedélen

Gréta kedden este egyedül jött haza a nagyjából másfél kilométerre található Balaton partjáról, úgy kilenc óra magasságában. Az apartmanba viszont nem tudott bejutni, mivel a kapu zárva volt. Barátait sem érte el, így megpróbálkozott bemászni a kerítés melletti betonoszlopon keresztül. Igen ám, de a rajta lévő betonfedélen megcsúszott, és a szomszéd telek hegyes vaskerítésére esett, amely szó szerint felnyársalta a combját.

Az apartman tulajdonosa mutatja, hol történt a baj © Purger Tamás

– Mi már készültünk lefeküdni, de hallottuk, hogy valami zaj van odakint – mondták az apartman tulajdonosai a Borsnak. – Szörnyű látvány volt, hiszen a fiatal kislány ott támaszkodott, csüngve a kerítésen. A combja felső részét szúrta át a szomszéd kerítése, amely kis túlzással pengeélesre van kihegyezve, teljesen feleslegesen. A barátai és a bámészkodók már ott voltak. Kérdeztük, hogy hívták-e már a mentőket, de mondták, hogy maga Gréta értesítette a hatóságokat, és szakszerű tájékoztatást adott az állapotáról – emlékeznek vissza.

Nem ért artériát

A lány részletesen elmondott mindent a mentőknek, akik percek alatt a helyszínre értek, ahogy a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is. Szerencsére a kerítés hegye nem ért artériát, így Gréta nem volt életveszélyben. Mivel a lány nem tudta sokáig tartani magát a kerítésen, két téglát raktak a lába alá, hogy megkönnyítsék a helyzetét.

© Pintér Péter

– Egészen elképesztő bátorsággal viselte a súlyos sérülést, egy könnycseppet sem ejtett. A tűzoltók végül úgy döntöttek, hogy rögzítik a sérült lábát a kerítéshez, majd azt a szakaszt, amely átszúrta, körbe levágták az illesztéseknél – tette hozzá az egyik tulaj, aki igyekezett a bámészkodókat elhessegetni.

Elhagyhatta a kórházat

Gréta lábából kihúzták a kerítésdarabot, majd kórházba vitték. Úgy tudjuk, hogy viszonylag könnyen megúszta az esetet. Igaz, hogy a nyaralása véget ért, de már elhagyhatta a kórházat, a szülei hazavihették. A történtek a barátokat is megviselték, akiket annyira letört a dolog, hogy inkább nem szerettek volna nyilatkozni a Borsnak.

Többször történt hasonló

2016. december 12-én egy nő fennakadt egy kerítésen Gyömrőn, az Üllői úton. A helyszínen a nőt végig melegen tartották, hogy ne fagyjon meg, eközben kéziszerszámok segítségével a kerítés elemeit elvágták, így sikerült leemelni a fennakadt sérültet.

2012. áprilisában egy 15 éves fiú combját szúrta át a vaskerítés, amikor leszakadt alatta a borostyán, amin a közeli fákra próbált felkúszni. Nagyanyja szerint a barkácsoló kedvű fiú azért mászott fel, hogy bekamerázza a madárfészkeket.