Ez komoly? Rommá törte az önkiszolgáló pénztárgépet egy debreceni férfi, csak mert öt- és tízforintosokban adott vissza

A Debreceni Járási Ügyészség rongálás és garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy dühös vásárló ellen, aki mérgében betörte a pénztárgép kijelzőjét.
A Debreceni Járási Ügyészség rongálás és garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy dühös vásárló ellen, aki mérgében betörte a pénztárgép kijelzőjét.

A vádlott 2020. július 28-án este ittas állapotban vásárolt egy debreceni nagyáruházban. A férfi a kosarába tett szeszes italt az egyik önkiszolgáló pénztárnál akarta kifizetni – írja oldalán az Ügyészség.

A gép nem fogadta el a bedobott aprópénzt, így a vádlott bankjeggyel fizetett. A pénztárgép a visszajárót öt-tízforintos érmékben adta ki, amin a férfi feldühödött, majd ököllel az önkiszolgáló pénztár kijelzőjébe ütött, ami betört.

Tettével több mint százezer forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg. A sértett képviselője a Debreceni Rendőrkapitányságon folytatott büntetőeljárásban kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, amelyben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors