Ez a titka Ungár Anikó bomba alakjának

Nemcsak az alakjára, hanem a bőrére és az elmé­jére is jó hatással van a húsmentes élet. Legalábbis ezt állítja Ungár Anikó, aki hetvenévesen is bomba formában van.
Nemcsak az alakjára, hanem a bőrére és az elmé­jére is jó hatással van a húsmentes élet. Legalábbis ezt állítja Ungár Anikó, aki hetvenévesen is bomba formában van.

Mintegy húsz évvel ezelőtt döntötte el, hogy száműzi a húst az életéből, amihez azóta is tartja magát. A bűvész a menopauza küszöbét átlépve kötelezte el magát a vegetarianizmus mellett, ami számtalan jótékony hatást gyakorol a testére és a lelkére.

– Nagyjából a változókor kezdetén döntöttem el, hogy életmódot váltok. Ugyanis a kezembe kerültek olyan tanulmányok, amelyek szerint a keleti nők a klimax idejétől befejezik a húsfogyaszást, mert már nem úgy, és nem olyan módon reagál a szervezetünk a feldolgozott ételekre – kezdi lapunknak az örökifjú Ungár Anikó, aki szerint fittségének titka részben a húsmentes életnek tudható be.

– Tisztábbnak és egészségesebbnek érzem magam azóta, hogy vegetáriánus lettem. Fittebb vagyok, és az agyam is jobban forog. Biztos vagyok benne, hogy ha csirkén és disznóhúson élnék, akkor mind fizikailag, mind szellemileg sokkal hamarabb öregednék. A bőrömről nem is beszélve – taglalja Anikó, aki nem a legdrágább krémekre, pakolásokra, szérumokra esküszik, sokkal inkább a jó kozmetikai kezelésekre.

Fittségét a fiatalok is megirigyelhetik © Bánkúti Sándor

– A mezoterápiás vitaminkoktélban és a lézerben hiszek. Rendszeresen járok kollagénes kezelésre és időnként hámlasztásra. Nem akarok húszévesnek kinézni, csupán a maximumot kihozni magamból, a koromnak megfelelő, esztétikus külsővel. Örülök, ha meg tudom tartani a bőröm rugalmasságát, de szerencsére nincs okom panaszra – mondja a csinos bűvész, aki ettől függetlenül néha nincs megelégedve magával.

– Mindig van valami, amit nem tartok tökéletesnek. Hol ezzel, hol azzal nem vagyok megelégedve. A térdemmel és az orrommal mindig problémáim voltak. Utóbbit meg is akartam operáltatni még fiatalkoromban, de idővel letettem róla. Ma már sminkkel próbálom optikailag kisebbíteni, az is tökéletesen megteszi. Nem kell mindig mindent fenekestül felforgatni, megváltoztatni, eltüntetni – fűzi hozzá Anikó, aki a változatos és egészséges táplálkozásban hisz.

– Mi, magyarok rengeteg húst eszünk. Pedig valamikor még része volt a kultúránknak, hogy húsmentes napokat is tartunk. Ami most megy, egyáltalán nem egészséges, a borzalmas mészárlásról nem is beszélve. Ezért a vegetarianizmus nem jelent számomra nagy lemondást. Egyedül halat szoktam néha enni, ezzel legalább meg tudnak kínálni, ha vendégségbe megyek. Húsokat viszont semmi pénzért nem ennék. Már ott tartok, hogy főzés közben a szagok is taszítanak. A családom miatt persze kénytelen vagyok hússal dolgozni, mert a férjem ugyanúgy fogyasztja, mint bárki más – magyarázza Anikó.

– Szeretem a nyers vagy párolt gyümölcsöket és zöldségeket. Az elmúlt két évtizedben az ízekkel kapcsolatban sokkal kíváncsibb, befogadóbb lettem, olyan alapanyagokat ismertem meg, amikről korábban még csak nem is hallottam.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors