Elkapart egy szúnyogcsípést, disznó nagyságú lábbal, kínzó fájdalmakkal kénytelen leélni hátralévő életét - videó

Két évtizeden keresztül nem kezelték elfertőződött szúnyogcsípését annak a fiatal férfinak, akinek ettől a bal lába disznó nagyságúra nőtt. Bár gyermekként focistának készült, ma már annak is örül, ha kínzó fájdalmak közepette, de képes járni.

A kambodzsai Kampongban élő Bong Thet hatéves volt, amikor megcsípte egy szúnyog. A szörnyűség egy ártatlannak tűnő apró sebbel kezdődött, aminek a szülők nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, mondván játék közben meghorzsolta magát a gyerek. Azonban ahogy telt az idő, egyre rosszabb lett a helyzet: 12 évesen ellepték a lábát a kinövések, majd egyszercsak képtelen volt megtenni hosszabb távokat gyalog.

Szülei – akik egy gyárban dolgoznak – alacsony fizetése azonban nem tette lehetővé, hogy a fiukat orvosi kezelésre vigyék, ezért állapota tovább romlott. Lába mára hatalmasra nőtt, és több mind két évtizede kénytelen együtt élni a kínzó fájdalmakkal járó betegséggel.

A férfit akkor látta először orvos, amikor csaknem 800 ezer forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek neki össze

Kiderült, úgynevezett elefántláb betegségben szenved, amit fonalférgek okoznak, és amit az orvosok szerint a szúnyogcsípés elkaparása után kaphatott el. Az összegyűjtött adomány azonban óriási segítség neki.

Nagyon hálás vagyok azoknak, akik segítettek. A pénzből ki tudjuk fizetni a gyógyszereket, és ételre is telik belőle

– idézi a fiatal férfit a The Sun.