Életfogytiglant kapott a 15 éves bébiszitter, aki lemészárolta a rá bízott kisfiút

Talán soha nem derül ki, miért kellett kegyetlen halált halnia a mindössze kilencéves gyermeknek.
Talán soha nem derül ki, miért kellett kegyetlen halált halnia a mindössze kilencéves gyermeknek.

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték egy 16 éves új-zélandi fiút, aki tavaly októberben késsel megszúrta, majd megfojtotta azt a kilencéves gyermeket, akire bébiszitterként vigyázott. A New Zealand Herald szerint Daniel Cameron először 11 év múlva nyújthat be majd kérvényt, hogy szabadlábra helyezhessék.

Southland teen jailed at least 11 years for murder of 9-year-old boy he was babysitting

An Ōtautau teenager will spend at least 11 years behind bars for the murder of nine-year-old Hunter MacIntosh. The offender can now be revealed as Daniel Cameron. The 16-year-old lost name suppression at today's sentencing in the High Court in Invercargill.

A mostani bírósági tárgyaláson felidézték a gyilkosság szinte minden apró részletét. Eszerint Cameron már legalább tíz alkalommal vigyázott Hunter MacIntoshra, mielőtt végzett volna vele. A tragikus estén is ő volt a kilenéves kisfiú bébiszittere, mivel Hunter szülei egy közeli pubban biliárdoztak barátaikkal. Alig másfél órával azután, hogy „szolgálatba állt”, Daniel Cameron ezt az üzenetet küldte el több barátjának is.

Mit tennétek, ha megtudnátok, hogy megöltem valakit?Majd mielőtt a kisfiú szülei hazaértek volna, szólt édesanyjának, hogy vigye őt a haza bébiszittelésből. Amikor Amy King este fél tizenegykor megérkezett otthonukba, fiát egy 25 centis késsel a gyomrában találta az ágyban fekve. A boncolás szerint Huntert három szúrás érte a mellkasán, a nyakán pedig fojtogatásra utaló nyomok voltak.

A kisfiú anyja azt mondja, hogy Cameron pontosan tudta, hogy mit művelt és még SMS-üzeneteket is írt neki, miközben megölte fiát.

Ő egy brutális gyilkos, és az életkorának nem szabad befolyásolnia a büntetését.

Semmilyen büntetés nem hasonlítható ahhoz a fájdalomhoz, amit nekünk és Hunternek okozott – idézi a stuff.co.nz az édesanya bíróságon tett vallomását, akit csak az tartott életben a tragédia után, hogy akkor már 28 hetes várandós volt és miatta nem tehette meg, hogy összeomlik.

Teen babysitter who murdered Southland child sentenced to life imprisonment

WARNING: GRAPHIC CONTENT: The teen babysitter who murdered a 9-year-old boy in the quiet Southland town of Otautau last year has been sentenced to life imprisonment. Daniel Alan Cameron, aged 15 at the time of the offending in Otautau on October 30 last year, appeared in the Invercargill High Court before Justice Rachel Dunningham on Monday for sentence for murder of Hunter MacIntosh.

– Mindenki azzal vigasztal, próbálják meg a szépre, a jóra emlékezni.

De az a kép van a szemem előtt, ahogy megtalálom a fiam egy késsel a hátában, miközben folyik a vér a szájából és tudom, hogy semmit nem tudok tenni, hogy megmentsem őt– mondta a megtört Amy King.

Justice Dunningham bíró szerint a gyilkos tini minden szülő legrosszabb rémálmát váltotta valóra, és még igazán megbánást sem tanúsított, ami talán visszavezethető arra, hogy Cameron 15 éves volt, amikor a gyilkosságot elkövette. Arra még a fiú védőügyvédje sem tudott magyarázatot adni, hogy védence miért követte el a szörnyű bűncselekményt.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors