Együtt futott a Margitszigeten Szijjártó Péter és a brit külügyminiszter

Együtt futott pénteken reggel a Margitszigeten Szijjártó Péter és Boris Johnson. A magyar külügyminiszter hajnalban több kilométert futott le Nagy Britannia és az Egyesült Királyság külügyminiszterével – írja a Ripost. Boris Johnson és a magyar külügyminiszter régóta nagyon jóban vannak egymással. A brit miniszternek – aki nem mellesleg I. Jakab angol király leszármazottja – magától értetődő volt, hogy csütörtökön egy családi meghívást is elfogadott Dunakeszire, a magyar miniszter házába.

A hó és a hideg sem zavarta meg a két külügyminiszter futását © Ripost

Jó fej volt a srácokkal, meg is kedvelték ők is nagyon. Mivel tavaly éppen a Budapest Maraton napjára szervezett programot Londonba a közép-európai külügyminisztereknek, ezért akkor nem tudtam indulni a versenyen, úgyhogy tegnap "fájdalomdíjként" a tavalyi London Maraton hivatalos pólóját hozta nekem ajándékba. Én egy Puskást mezt adtam neki, amit a reggeli futáshoz fel is vett. A reggeli 15 km-es edzésem utolsó 5 km-ére csatlakozott be, úgyhogy egy jó fél órát futott együtt a havas szélben” - mondta a Ripostnak Szijjártó.

Boris Johnson nem mindennapi látványt nyújtott a péntek reggeli futás közben. Valamiért egy teknősbékás fürdőnadrágot húzott a futószerelés fölé.

A brit külügyminiszter egyébként nyolc évig volt londoni polgármester.