Egy hotel fagyasztójába rejtették a kisbabájuk holttestét a csecsemőgyilkos szülők – 18+

Nagyobb gyermekük bátorságának köszönhető, hogy fény derült a kegyetlen gyilkosságra.
Nagyobb gyermekük bátorságának köszönhető, hogy fény derült a kegyetlen gyilkosságra.

A 36 éves Amanda Oakes és párja, a 28 éves Carlton James Mathis egy hotel fagyasztójában hagyta pár hónapos csecsemőjük holttestét 2019 májusában.

Az metamfetaminfüggő szülők egy alabamai hotelben szálltak meg, ahol drogot fogyasztottak, és a kisbabájuknak is beadtak egy halálos dózist. Az anya ezután elment a lányáért, aki akkor az Alabamával szomszédos Georgia államban volt. Mielőtt azonban odaért volna, Mathis telefonon értesítette a nőt, hogy a gyermekük meghalt, de Oakes nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a tragédiának. Egy zacskónyi kábítószert lengetett boldogan lánya előtt, akivel együtt tért vissza a hotelbe.

36 éves Amanda Oakes, és párja, a 28 éves Carlton James Mathis metamfetamint adtak a párhónapos csecsemőjüknek © Houston County Jail

A kisfiú nővére, amikor meglátta öccse holttestét, ahogyan a fagyasztóba rejtik, üzent egy barátnőjének, aki elmondta a történteket az édesanyjának. A barát anyja azonnal felhívta a rendőrséget, de mire a járőrök a helyszínre értek, a család már elindult Floridába. A helyszínelők így csak a csecsemő holttestét találták meg a hotel fagyasztójában. A hatóságtok két nappal később végül elkapták a gyilkos szülőket, de nem volt könnyű a a letartóztatás. A menekülő szülők fegyvert fogtak egy autós fejéhez, és arra kényszerítették, hogy vigye őket olyan helyre, ahol nem találnak rájuk a rendőrök. Az apába végül négyszer lőttek bele a mesterlövészek, mire sikerült megállítani őket. Az akkor is drog hatása alatt álló férfit stabil állapotban szállították a kórházba.

Mindkét szülőt gyermekgyilkosság vádjával állították bíróság elé. Amanda Oakest 99 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték augusztus 28-án, ám Mathis, amikor két nappal később értesült az ítéletről, még azelőtt véget vetet életének, hogy az igazság őt is utol érhette volna.

(via)

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors