Ducimodellből karcsú fitneszversenyző lett Petra – fotók

Dávid Petra sosem volt filigrán lány, és sosem figyelt oda arra, hogy egészségesen éljen.

Buliztam, dohányoztam, zabáltam, és mindent megtettem azért, hogy ne kelljen semmit se sportolnom – emlékszik ezekre az időkre. Mindig azzal hitegette magát, hogy így is csinos, még egy plus size, vagyis ducimodell-versenyen is részt vett, hogy ezt bizonyítsa.

Petra 90 kilósan: a fiatal lány megunta korábbi alakját, váltott

Az első döbbenet akkor ért, amikor elkezdett fájni a térdem a túlsúlytól, az orvos is figyelmeztetett, hogy baj lehet. Máskor a barátnőm kérdezte, hogy kutya karmolt-e meg, pedig „csak” a hízástól lettek striák a bőrömön. Ekkor már kilencvenkilós voltam – mondja a most 27 éves, sminkesként dolgozó lány. Petrának volt egy rossz párkapcsolata is, a férfi folyton azt éreztette vele, hogy nem elég jó, hogy túl kövér, és le kellene fogynia. A lány ezután határozta el, hogy életmódot vált.

Petra 52 kilósan: jelenleg edzőnek tanul, hamarosan végez

– Elkezdtem edzeni és helyesen táplálkozni. Háromóránként ettem, elkezdtem zöldségeket enni. Addig úgy kerültem, mintha méreg lenne. A dohányzásról is leszoktam. Ma már napi ötször eszem és heti hatszor edzem. Egy év alatt körülbelül 35 kilót fogytam le, a versenysúlyom most 52,5 kiló – mondja büszkén az egykori duci modell, aki az ismert fitneszedző, Berkes László tanítványa lett, és már versenyzik is. A múlt hét végén például ezüst minősítést kapott az IFBB magyar bajnokságon, és már gőzerővel készül a vasárnapi Fittbalance-ra. Petra jelenleg személyi edzőnek tanul, hamarosan elvégzi a tanfolyamot.

Miután lefogyott, bemutatón is indult

– A sluszpoén, hogy az új külsőmmel sikerült bevonzanom az életembe egy olyan férfit, akivel most tökéletes szerelemben élek. Ő megadja, ami nekem kell, és mindenben támogat.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors