Caramellék a járvány miatt várnak a tesóval

Caramel nemcsak a fellépésekben tart szünetet, a családbővítést és a házépítést is elhalasztotta, amíg a helyzetük bizonytalan. Felelősségteljesen kellett döntenie, mert ő a családfenntartó.
Caramel nemcsak a fellépésekben tart szünetet, a családbővítést és a házépítést is elhalasztotta, amíg a helyzetük bizonytalan. Felelősségteljesen kellett döntenie, mert ő a családfenntartó.

Molnár Ferenc Caramel karrierjét és magánéletét is befolyásolta a koronavírus-járvány. Az énekes – akivel a Raktárkoncertje előtt beszélgettünk – azonnal megkezdte az újratervezést, amint kiderült, a pandémia tartósan átalakítja az életünket.

© Knap Zoltán

– Ha nem lett volna ez az egész helyzet, akkor valószínűleg már készülnénk a családbővítésre, de picit módosítottuk az ez irányú terveinket – mesélte lapunknak Caramel, aki korábban pont a Borsnak mesélte először, hogy kistestvért szeretnének Szofinak. Ám jött a világjárvány.

Milliárdos segítség

A Raktárkoncert-sorozatot a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja tette lehetővé a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar kétszáz előadója és háttérembere számára. A koncertfilmek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan megnézhetők lesznek.

A Lounge Group jóvoltából már a Raktárkoncertek nyilvánosságra kerülése előtt számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül a raktarkoncert.hu honlapon és a vonatkozó közösségi média oldalakon. A Lounge Group a koncertek vizuális világának kialakítása mellett az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal.

– Amikor elkezdődött a koronavírus-járvány, csak azt az egyet fogadtam meg, hogy megpróbálok felelősségteljesen döntéseket hozni. Szerettünk volna építkezni, telket vásárolni, most mindezt félretettük, mert bizonytalan a munkám. Amíg nem látom határozottabban a jövőt, addig kivárunk – magyarázta az énekes, akinek karrierjében még soha nem kellett ilyen hosszú ideig nélkülöznie a színpadot.

A Raktárkoncert bejáratánál Kovács Áron mérte a művészek hőmérsékletét © Knap Zoltán

– Az első egy hónapban élveztem, hogy végre otthon lehetek. Jólesett egy picit pihenni. De ahogy telt az idő, eltelt egy hónap, másfél, kezdtem úgy érezni, hogy hasztalanul peregnek a napok. Nem jött a vakcina, nem jött a megoldás.

Az énekes igyekezett megtalálni a jót is a bezártságban: több dal is született, amelyet a jelenlegi helyzet ihletett.

– Rám nagyon inspirálóan hatott ez a korszak, amelyről már írtam egy fél lemeznyi számot. Nem konkrétan a koronavírusról, hanem az életünkbe észrevétlenül bekúszó bizonytalan­ságérzésről.

Ez is érdekelheti!

Lökéshullámmal küzd striái ellen Caramel felesége

Nem csak tízezrek előtt lép fel – minikoncertet ad Caramel

Caramel szerint a karanténidőszak teljesen átalakította a zeneipart, és szerinte a megváltozott viszonyok tartósak lesznek.