Brutális péteri csecsemőgyilkosság: szemeteszsákba csomagolták az újszülött kisfiút – 18+ Videó

A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya felderített egy 16 éve történt bűncselekményt, melynek egy csecsemő volt az áldozata. A kisfiú élettelen testét egy szeméttelepen, szemeteszsákba csomagolva találták meg 2004-ben.
A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya felderített egy 16 éve történt bűncselekményt, melynek egy csecsemő volt az áldozata. A kisfiú élettelen testét egy szeméttelepen, szemeteszsákba csomagolva találták meg 2004-ben.

A Petőfi Attila vezérőrnagy által vezetett csapat ismét két régi aktát vett le a polcról, majd nemcsak leporolták, hanem meg is oldották az ügyeket. Az egyik egy tűzesetben elhunyt hajléktalan férfi ügye volt, a másik pedig egy 16 éve, kegyetlenül kivégzett csecsemőé – írta a police.hu.

– A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnü­gyi osztálya 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen folytatott eljárást 2004-ben – magyarázta Hajdu Krisztián őrnagy, kiemelt főelőadó.

A nyomozást 2004. szeptember 24-én rendelték el egy Péteri községhez tartozó szeméttelepen talált élettelen csecsemő ügyében.

Guberálók jelezték a rend­őrségnek, hogy egy nejlonzacskóban csecsemőholttestre leltek a szemétbánya egy lecsupaszított részén. A helyszíni szemle, majd később a boncolás is megállapította, hogy az érett, életképes, fiú újszülött halálát magára hagyás, kihűlés és részben fulladás okozta. Az ügyben többirányú szakértői és adatgyűjtő tevékenységet folytattak a kollégák, ennek ellenére sem tudták a csecsemő édesanyját felkutatni, illetve a bűncselekmény helyét, idejét, részleteit megismerni. – mondta az őrnagy.

A nyomozást végül, az elkövető kilétének ismeretlensége miatt, 2004. november 23-án felfüggesztették.

Munkatársaimmal 2020-ban áttekintettük és újraértékeltük az ügyben keletkezett dokumentumokat. Ismételten elemeztük a tudomásunkra jutott információkat, majd április 23-án elrendeltük a nyomozás folytatását. A vizsgálat során feltérképeztük a 2004. január 1. és december 31. között Péteriben élt, állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, szülőképes nőket – folytatta a megdöbbentő ügy részleteinek felsorolását Hajdu Krisztián.

A szeméttelepen guberálók találtak rá a csecsemő élettelen testére © police.hu

Az elsődleges vizsgálat 440 asszonyt érintett, majd innen tovább szűkítették a kört. A tanúvallomások után 55 potenciális anyajelölt maradt. Az adatgyűjtés és a beszerzett DNS-minták után az eredményeket anyasági vizsgálat céljából a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Genetikai Intézetének küldték meg elemzésre.

A szakvélemény kihozta, hogy már az első körben látókörbe került, egy jelenleg 48 éves péteri nő volt a gyermek biológiai édesanyja. Ezek alapján tanúként hallgattuk ki az asszonyt, aki elismerte, hogy 2004. szeptember 23-án, az éjszakai órákban egy kisfiúnak adott életet a családi házukban. Ott élt együtt a korábbi házasságaiból származó öt gyermekével és akkori férjével. Vallomásában elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, ebből adódóan a szülés is váratlanul érte. Akkori férje, S. József szintén megdöbbent a nem várt eseményen.

A házastársak között a kisfiú érkezése miatt heves vita tört ki. A veszekedés csillapodását követően, amikor a nő bement a fürdőszobába, hogy rendbe hozza magát, a férje eltűnt a házból a gyermekkel együtt.

Mint kiderült, S. József több réteg textíliába, majd egy nejlonzacskóba csomagolta a csecsemőt, és kitette a ház elé a lomtalanításra ítélt holmik közé.

A nyomozók akkor nem találták meg sem az anyát, sem a tettest © police.hu

Aznap három körben vitték el a hulladékot a házak elől, vélhetően a második etapban szállították el az élve született csecsemőt is a szeméttel együtt. A férj, mint aki „jól végezte dolgát”, visszatért, és halállal fenyegette a nőt, ha a történtekről bárkinek beszél. Az asszony azóta is hallgatott, tanúvallomásában arról beszélt, hogy bár azóta elváltak, mégis félt a haragjától.

– A rendelkezésre álló bizonyítékok birtokában elfogtuk a jelenleg 58 éves monori biztonsági őrt, majd meggyanúsítottuk a bűncselekmény elkövetésével. S. József mindent tagadott – mondta az őrnagy.

A férfit emberölés bűntettének minősített esetével gyanúsították meg a nyomozók. Még időben felfedték szörnyűséges tettét, hiszen négy évvel később elévült volna a büntethetőség. A bíróság június 15-én elrendelte letartóztatását.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors