Borzalmas, miért vágatta kopaszra kétéves kislányának a gyönyörű szőke haját

Nem talált más megoldást, ezért levágatta kétéves kislányának a haját a granthami Kerry Shearer. Azért kellett levágni Isla „gyönyörű szőke fürtjeit”, mert állandóan tépte ki a kislány.

A kislánynak valószínűleg trichotillomániája van, ami egy pszichés eredetű kényszeres zavar. A benne szenvedők a hajukat tépik, játszadoznak vele, gyakran megeszik.

A kislány szülei pedig nem láttak más megoldást, csak ha kopaszra nyírják, de sajnos ez sem vezetett eredményre. Azóta édesanyja haját tépi, és a fésűkből húzza ki a benne maradt hajszálakat.

Hivatalos diagnózisa még nincs a kislánynak, csak a szülők gyanakodnak a trichotillomániára, bár az gyakran párosul szorongással, Isla ezzel szemben egy nagyon boldog gyerek – mesélte anyukája a Mirrornak.

Már egész korán észrevette Kerry és férje, Gavin, hogy valami nincs rendben, csecsemőként a haját az ujjára csavarta és úgy szopogatta. Sokáig azt gondolták, hogy ez milyen „édes”, de aztán mikor Kerry feltöltött erről egy videót a Facebookra, egy ismerőse azt kommentelte alá, hogy olyan mintha enné a haját Isla. A szülőknek van már több idősebb gyereke is, náluk nem volt hasonló probléma, úgyhogy eléggé megrémültek.

Nehéz volt meghozni, de végül úgy döntöttek a szülők, hogy kopaszra nyírják Islát. Egy ideig úgy tűnt, minden rendben, de aztán elkezdte Kerry haját tépkedni, majd mikor a kislány haja újra nőni kezdett, ismét tépkedni kezdte a sajátját.

Kerry aztán vazelinnel kente be a lány haját, hátha az majd megoldja a problémát, hogy túl nehéz kihúzni, és megpróbálta a kislány figyelmét egy takaró vagy baba felé terelni. De mostanáig semmi sem működött.

Noha a védőnők szerint is trichotillomániája lehet a kislánynak – az orvosok még nem adtak hivatalos diagnózist –, abban reménykednek, hogy egy idő múlva kinő majd ebből.

Kerry ugyanakkor attól fél, hogy ha egyszer el is múlna, később ugyanúgy visszatér. Ráadásul a kislány haja a bal oldalon most szép, de a jobb oldalán egy kopasz folt éktelenkedik, olyan „mintha foltokban kopaszodna”.

Nem akarja az anya, hogy emiatt rosszul érezze magát a kislány, és noha tudja, nem szabadna, néha odaengedi a saját hajához Islát. „Tudom, hogy nem szabadna, de legalább így van esély arra, hogy visszanőjön a saját haja”.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors