Betétreklám akasztotta ki a nézőket - százával özönlenek a panaszok - 18+ videó

A világ túlfelén - nevezetesen Ausztráliában - épp egy betétreklámmal sikerült alaposan kiakasztani a tévénézőket és az internetezőket. A Libra cég hirdetésében ugyanis - az ausztrál tévétörténelemben először - mutatnak menstruációs vért. A reklámnak minden bizonnyal eleve a figyelemfelkeltés és bizonyos értelemben a megbotránkoztatás volt a célja, hiszen a videó végén fel is teszik a kérdést: “Miért tartják elfogadhatatlannak a menstruációs vér megmutatását? A menstruáció normális. Megmutatni is annak kéne lennie.”

Az ausztrál médiafelügyelethez pillanatok alatt 600 panaszlevél érkezett a megosztó képsorok miatt, emellett a közösségi oldalakat is ellepték a nemtetszést hangsúlyozó kommentek. Sokan undorítónak, megalázónak, a nőkkel szemben tiszteletlennek bélyegezték a reklámot, míg mások épp azt hangsúlyozták: végre valaki nyíltan beszél erről a témáról is, és nem tintakék folyadékokat lötykölnek a betétekre.

A helyi felügyeleti szervek végül úgy ítélték, hogy minden szabálynak megfelel a hirdetés.

Ausztráliában egyébként a 18 és 24 év közötti nők negyede szégyenkezik, ha valamilyen női higiéniás terméket kell vásárolnia, háromnegyedük pedig stigmaként tekint arra, ha épp menstruál - írja a Daily Mail Australia.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors