Aktuális

Benkő László: Félek, hogy én leszek a következő

kbv

Létrehozva: 2016.08.08.

Somló Tamás két héttel ezelőtti, és Laux József szombati halála egy emberként rázta meg a zenészvilágot. Omegás társai sírva nyilatkoztak.

tragédia Évtizedek után először, hétfőn újra összeállt az ős-Omega. Bár ez akár a rocktörténelem ünnepe is lehetett volna, mégis szomorú volt az apropója, hogy Benkő László, Kóbor János, Kovacsics András, Varsányi Gergely és Laux József ismét egy szobában tartózkodott. A szoba ugyanis Laux balatonfüredi kórterme volt, teli gépekkel, infúziós palackokkal és egy végtelenül gyenge zenésszel. Laux évek óta küzdött különböző betegségekkel: magas volt a cukra, rossz a szíve és a veséje, korábban találtak egy jóindulatú daganatot is a fejében.

Agyműtétre várt, mert az eddig csak egyensúlyproblémákat okozó daganat növekedni kezdett – a balatonfüredi szívkórházban fel akarták erősíteni a nagy műtétre. A héten Budapestre szállították, két kórházat is megjárt, hogy elvégezzék a beavatkozást, de Laux ezt már nem tudta megvárni. Kóma közeli mélyalvásba került, tüdőgyulladást kapott, veséi is felmondták a szolgálatot, végül az összes szerve leállt. 

Idősek otthonában élt

Laux Józsefnek két házassága volt, második feleségétől, Magditól körülbelül egy évvel ezelőtt költözött el, de jóban maradtak, rendszeresen találkoztak. Eladták a házukat, az addigra meggyengült Laux pedig az összegből már nem saját házat vett, hanem egy idősek otthonába költözött, ahol saját apartmant bérelt. Magát látta el, de biztonsággal töltötte el a tudat, hogy bármikor segítséget kérhet.

– Hétfőn a Balatonnál volt koncertünk, közel hozzá, ezért meglátogattuk. Fantasztikus és megrázó, hogy még tudtunk találkozni, és mindannyian ott álltunk az ágyánál. Egyben olyan is, mint egy lázálom. Megdöbbentő volt a látványa, hiszen egy héttel ezelőtt még Somló Tamás temetésén találkoztunk. Már akkor is gyanús volt, hogy nincs jól, de erre senki nem számított. Hívtuk, hogy jöjjön, do­boljon el egy nótát, próbáltunk erőt önteni belé. Felismert még minket, de távozáskor már csak annyit mondott, ez volt az utolsó találkozásunk – mesélte sírva Benkő László, aki úgy fogal­mazott, természetes barátai­nak halála, hiszen nem fiatalok már, de akkor is összezúzza az em­bert. – Úgy próbáltunk élni, hogy egyre nagyobb kamasz lett be­lőlünk. Nem számoltam az éveket, születésnapokkor is csak sunyin hátranéztem, hogy mennyi van mögöttem, de előre sosem. Somló és Laux azonban kimozdított ebből. Félek, hogy én leszek a következő – mondta a zenész.

Kóbor János szerint is elkeserítő látvány volt, ahogy zenésztársuk feküdt a rideg kórházi szobában.  – Láttuk, hogy gyenge, aggódtunk érte, hogy talán kockázatos ebben az állapotban a műtét. Miután eljöttünk tőle, a koncertig egymáshoz sem szóltunk, nem tudtunk mit mondani. Le kellett nyomnunk a bulit úgy, hogy a közönség semmit se vegyen észre. Utána viszont Lacival összeölelkeztünk. Talán akkor fogtuk fel. Múlt héten elénekeltük az Éjszakai országút című számunkat Somló emlékére, pedig nem játszottuk már ezer éve. Ezen a héten Józsi emlékére fog szólni ez a dal, de soha többet nem szeretném eljátszani – mondta szintén sírva Kóbor János.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083974_auto_resized.png
origo.hu

Kipukkadt a lufi, vágott hangfelvételt közölt a feleségéről Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711707014
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091237_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090305_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711707014
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711707014
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek