Beállva mészárolta le húgát, anyját pedig súlyzókkal akarta agyonverni a drogfüggő János

Bíróság elé áll az a drogfüggő, biatorbágyi fiatal, aki az elvonási tünetektől bekattanva nyakon szúrta saját kishúgát, majd pedig anyját próbálta agyonverni egy kézisúlyzóval.
Bíróság elé áll az a drogfüggő, biatorbágyi fiatal, aki az elvonási tünetektől bekattanva nyakon szúrta saját kishúgát, majd pedig anyját próbálta agyonverni egy kézisúlyzóval.

Mint arról a Bors is írt, a jó körülmények között élő, azonban súlyosan drogfüggő Sz. János tavaly júniusban támadt rá kishúgára, Sz. Verára. A férfi ugyanis teljesen bekattant a drogmámort követő elvonási tünetektől, és amikor pénzt kért újabb adag kábítószerre munkába igyekvő testvérétől, és a lány megtagadta ezt, végképp elvesztette minden önkontrollját: elkapta, majd eszméletvesztésig fojtogatta a testvérét, akit aztán a fürdőszobába vonszolt, és amikor látta, hogy a lány még él, nyakon szúrta.

© Police.hu

János ezután Vera nevében üzengetett az anyjának, csak később vallotta be, hogy bántotta húgát. Mikor a nő sokkos állapotban hazarohant, János őt is megtámadta: egy kézi súlyzóval akarta agyonverni az asszonyt, akit csak egyik ismerőse hősies közbeavatkozása mentett meg saját fiától. A fiatal ezután elmenekült, és a közeli kukoricásban rejtőzködött, a zsaruk végül itt bukkantak rá. Ekkor még mindig őrjöngött, olyan szörnyű állapotban volt, hogy a mentőbe is csak lekötözve tudták betenni, és csak később, már előzetes letartóztatása előtt tisztult ki annyira, hogy felfogja, mit is tett.

Ez is érdekelheti

Hogy tehetett ilyet? 13 gyermekét és férjét hagyta magára a tévéből ismert családanya

Saját édesapja verte agyon a két hónapos kisbabát

Agyonvert egy kétgyermekes anyát, mert azt hitte, így találkozhat földönkívüli szüleivel

© Bors/Bánkúti Sándor

Az ismerősöl akkor azt mondták, hogy János egykor a családját szerető, kishúgáért rajongó tini volt, a drogfüggőség forgatta ki magából. Vera a férfi szöges ellentéte volt, a fiatal lány lelkesen tanult, a helyi bűnüldözési csapat tagja volt, és mindent megtett azért, hogy bátyját leszoktassa a kábítószerekről.

Fantasztikus lány volt, tervei voltak, most ballagott el, pincérvizsgát tett, és tervezte a továbbtanulást is. Szerette a bátyját, és mindent megtett, hogy segítsen neki, ez lett a veszte - mesélték akkor a Borsnak akkor szomorúan a család ismerősei.

János azóta előzetes letartóztatásban van, kedden kezdődik az előkészítő ülése.