Batiznál van Daróczi búcsúlevele

Feljelentést teszek! – közölte lapunkkal Choli bácsi, miután tegnap átvette a fia ügyét lezáró rendőrségi jegyzőkönyvet. A birtokunkba jutott dokumentum a tragédia sok, eddig homályos részletét tisztázza.
Feljelentést teszek! – közölte lapunkkal Choli bácsi, miután tegnap átvette a fia ügyét lezáró rendőrségi jegyzőkönyvet. A birtokunkba jutott dokumentum a tragédia sok, eddig homályos részletét tisztázza.
Antidepresszánst szedett

A toxikológia vizsgálatok Fluvoxamint és Alprazolamot mutattak ki Daróczi Dávid véréből és vizeletéből, valamint azt is megállapították, hogy a volt kormányszóvivő halála előtt nem állt alkoholos befolyásoltság alatt. „ A boncolás során megragadásra, dulakodásra utaló elváltozásokat nem észleltek. A kórszövettani vizsgálat során olyan elváltozást, amely a halál beálltában szerepet játszott volna, nem találtak. A talált elváltozások újraélesztés következményének megfelelnek” – áll a boncolási jegyzőkönyvben.
– A Fluvoxamin receptköteles antidepresszáns, az Alprazolamot nyugtató hatású szer. Az illető rendszeresen szedhette ezt a gyógyszert, a terápiájának része lehetett. Nem tudni, mióta szedte, de tény, hogy az első két hétben megnő az öngyilkosság iránti vágy, ennyi idő kell, hogy javítsa a hangulatot – mondta lapunknak dr. Zacher Gábor toxikológus.
Choli Daróczi József nagy várakozásokkal indult a fia halálának körülményeit leíró rendőrségi jegyzőkönyvért. Azt remélte, többet tud majd meg a tragédiáról, miután a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívüli haláleseti osztálya tegnap lezárta a vizsgálatot, s megállapította: Daróczi Dávid halála öngyilkosság volt.

A Bors is betekinthetett a rendőrségi aktába. Ebből kiderül, hogy Daróczi Dávidot fehér pólóban, farmernadrágban, egy 325 centi magasságban futó gázcsőre akasztva találta meg barátja, H. Hubert. A volt kormányszóvivő összecsomózott nadrágszíjjal kötötte fel magát, kirúgva maga alól a támlás széket, amelyre felállt. Hubert kiszabadította Daróczit a hurokból, földre fektette, és azonnal megpróbálta újraéleszteni, miközben értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Sok találgatás látott napvilágot arról, hogy Daróczi hagyott- e hátra búcsúlevelet. A jegyzőkönyv szerint igen. „A helyszínen talált számítógépen búcsúüzenetnek értelmezhető elektronikus levél tartalma volt olvasható.”

Nem tudni, a kétségbeesett férfi kinek szánta utolsó gondolatait, de feltehető, hogy Batiz András ismeri, mert a tragédia helyszínéről ő vitte magával a számítógépet, arra hivatkozva, hogy a cégüké. Megkerestük Batiz Andrást, hogy megtudjuk, mi állt a búcsúüzenetben, de a kommunikációs szakember nem válaszolt. Természetesen a rendőrség is tudhatja, mi áll a levélben, mert információnk szerint rögzítette a helyszínen.

Tisztázza a dokumentum azt a kérdést is, hogy Liptai Claudia szakított-e szerelmével a haláleset előtt. „A helyszínen jelenlévő ismerősök elmondása szerint az elmúlt időszakban szakított a barátnőjével. A volt barátnő a mai napon elektronikus üzenetet kapott, és ezért megkérte közös barátjukat, hogy nézze meg, nem történt-e valami baj.”

Mint ismert, Liptai Claudia Daróczi halála után néhány nappal a TV2 Mokkájában elmondta, eljegyezte a volt kormányszóvivő, akivel nagy szerelemben éltek, a csatorna pedig közleményben tudatta, hogy a színésznő és a kormányszóvivő nem szakított...

A jelek szerint H. Hubert sem mondott igazat, amikor az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában azt nyilatkozta, hogy egy rossz érzés vezette Daróczihoz. A jegyzőkönyvből ugyanis kiderül, hogy a haláleset előtt néhány órával beszéltek egymással.

„Az ismerős 21 óra 42 perckor beszélt néhaival utoljára. 22 óra 55 perckor ért a lakáshoz, az ajtót zárva találta. Újra próbált telefonon kapcsolatba lépni néhaival, az ajtón át hallotta a telefoncsörgést, de nem vette fel a telefont senki.” Daróczi Choli József szomorúan és kissé csalódottan olvasta a dokumentumot, majd közölte:
– Amikor gyilkosságról beszélek a fiam halála kapcsán, akkor arra is gondolok, hogy belehajszolhatták ebbe a tettbe. Meg fogom tenni a feljelentést – jelentette ki.

B. M.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors