Bálint gazda özvegye: Nem szeretnék mást, csak egyedül lenni

Egy hónappal 101. születésnapja előtt vasárnap elhunyt az ország Bálint gazdája.
Egy hónappal 101. születésnapja előtt vasárnap elhunyt az ország Bálint gazdája.

„Sokunk életének meghatározó személye volt gyerekkorunk óta. Jó utat a Mennyországba, Bálint gazdánk!”

„Köszönjük pótolhatatlan szakértelmét, tudását, sok jó tanácsát!”

– ezekkel a megható üzenetekkel búcsúznak rajongói a vasárnap elhunyt Bálint gazdától.

Özvegye megtörten nyilatkozott a Ripostnak.

– Képtelen vagyok felfogni, ami történt… Nem tudok még beszélni róla. Fel kell dolgoznom az elvesztését, amihez most időre van szükségem. Nem szeretnék mást, csak egyedül lenni… – mondta szűkszavúan Antónia.

Bálint gazda ma este csöndben elment.

Posted by Bálint gazda on Sunday, 21 June 2020

Az özvegy gyászában egy ország osztozik: többen is megszólaltak a lapnak.

„Olyan volt ő nekem, mint a nagypapám”

– Tíz éve ismerem személyesen, sűrűn beszéltünk. Utoljára ő hívott, érdeklődött, hogy vagyunk. A vírus miatt régen találkoztunk, éppen terveztem, hogy meglátogatom... Vasárnap este gyújtottam egy gyertyát és csak bámultam magam elé, rá gondolva. Nagyon sok szép közös emlékünk volt. Példás életet élt, hihetetlen akaraterő volt benne. Nem volt könnyű élete, de sose adta fel – nyilatkozta a Főkert Zrt. egykori vezérigazgatója, Szabó József kertészmérnök, akit a szakmai kapcsolaton kívül szoros lelki kötelék fűzte Bálint gazdához.

„Gyorsan lett mindenki kedvence”

– Érdekes karakter volt, a nézők hamar megszerették. Nagyon hamar lett mindenki kedvence. Zseni volt, de cseppet sem megosztó. Szívvel, lélekkel dolgozott és akkor is örömmel segített, ha nem forogtak a kamerák. Minden kolléga tőle kért tanácsot a kertjével kapcsolatban. Nekünk is volt egy házikónk Pest mellett, még állnak a fák, amiket az ő tanácsai alapján ültettünk el. Filozofikus hangulatba került és mindannyiunkat lenyűgözött. Száz év bölcsességével beszélt és minden szava aranyat ért – emlékszik vissza Feledy Péter, aki 1981-ben ismerkedett meg Bálint Györggyel, és aki szintén elsők között csatlakozott az Ablak című műsor csapatához, és a közös munkával töltött évtizedek alatt barátságot is kötöttek.

© Ripost

„Régi vágású úriember volt”

– Gyuri mindenkivel barátságos volt, nem volt olyan ember, akivel ne lett volna jóban. A kapcsolatunkat nem baráti, hanem ragyogó, kollegiális, szimpátián alapuló viszonyként tudom jellemezni. Nagy tudású, korrekt, tisztességes, jó megjelenésű, régi vágású úriember volt, akiről mindenki példát vehet” - mondta Szentmiklósi Péter ügyvéd, aki 1982-től közel harminc évig dolgozott együtt Bálint Györggyel az Ablak című műsorban.

– Mélységesen megrázott a halála, egy igazi szaktekintélyt veszítettünk el a személyében. A feleségének már e-mailben kifejeztük együttérzésünket, az Ablak egykori szerkesztőségével pedig közös megemlékezést tervezünk – folytatta.

„Minden fotóhoz és növényhez volt egy története”

– Sajnos az én nagyszüleim korán elmentek, és amikor először találkoztunk, rögtön ez volt az érzésem vele kapcsolatosan. Hihetetlen kedvesség áradt belőle! És ami megfogott: őszinte tisztelettel és szeretettel beszélt a feleségéről és a családjáról. Amikor először körbevezetett a házban és a kertjében, minden egyes fotóhoz és növényhez fűzött egy történetet. Ajándékba mézet és fűszerpaprikát vittem neki. „Ez az a paprika, ami nemcsak a pörköltet, de az ember lelkét is beszínezi” – örült neki. Nehezen jöttem el tőle, máig emlékszem, ahogy áll a kapuban, és integet – mondta a hódmezővásárhelyi Sipos József, aki növényorvosként több éve ápolt személyes, jó kapcsolatot Bálint Györggyel.