Aktuális

Átver minket a NASA?

Létrehozva: 2013.12.08.

David Vose videografikus megdöbbentő képsorokat tett közzé az interneten. A felvételek tanúsága szerint a NASA manipulálja a Marsról érkező fotókat, hogy elrejtse előlünk a vörös bolygón meglévő városokat. Mégis léteztek értelmes lények ott, vagy ez is csak egy újabb blöff? 

Amióta 1877-ben egy Schiaparalli nevű csillagász először számolt be arról, hogy a Mars felszínén különös, vonalas képződményeket észlelt, azóta időről időre felröppennek hírek egy ottani értelmes faj létezéséről. Az olasz tudós 146 évvel ezelőtt meggyőződéssel vallotta, hogy amit lát, az valójában egy gigantikus öntözőrendszer, amelyet a vörös bolygón élő lények azért építettek, hogy a pólusok vidékéről vizet szállítsanak a vízben szegény egyenlítői területekre.

Később emberi arcokat, piramisokat, inka vonásokat mutató városromokat, megkövesedett kaméleont vizionáltak a Marsról készített felvételekbe vagy éppen azt, hogy bolygótársunkon is létezik egy Stonehange-hez hasonló kőrendszer. A legendákat leginkább az rombolta szét, hogy a Mars közelébe, majd pedig annak felszínére juttatott kamerák olyan nagy felbontású felvételeket tudtak készíteni, amelyek egyértelműen megmutatták volna az értelmes lények egykori vagy jelenlegi létezését.

Ám akadnak olyanok, akik azt gyanítják, hogy a leg­újabb kori felvételeket is manipulálják, és éppen a lényeget takarják el előlünk. Az interneten terjedő legfrissebb tanulmány szerint például a NASA digitális módszerrel komplett városokat fed le, méghozzá úgy, hogy a fotókon a felszínre számítógépes programmal vörös és barna réteget „fest”, így a marsbéli táj kietlennek és csakis a természet által formáltnak tűnik.

Pedig nem az! – állítja egy David Vose nevű fiatalember, aki a NASA eredeti felvéte- leiről „leradírozta” a piros és barna színt, és állítása szerint döbbenetes eredményt kapott, amelyet internetes oldalán be is mutat. Ezek szerint az így előbukkanó – és Vose állítása szerint az eltitkolt eredetivel ekképpen megegyező – felvételen szabályos csíkok, vonalak, téglalapok és négyzetek rajzolódnak ki.

Vose szerint semmi kétség: értelmes lények által létrehozott városok láthatók itt. „A Mars éppen úgy lakott, mint a Föld, ugyanolyan városokkal és civilizációval, mint a miénk. Úgy tűnik, hogy ők is emberek. Hogy van-e tudomásuk a létezésünkről, nem tudható. De mi most már tudunk az övékről!” – hangoztatja a felfedező.

Ám igazság szerint a „megtisztított” felvételek inkább egy hatalmas kiterjedésű mikrochip rajzolatára emlékeztetnek, már ha nem valami bődületesen primitív átverési kísérletről van szó megint. Vajon nem éppen Vose az, aki manipulál, és az eredeti képekre egy újabb – immár a városszerű vonalakat megjelenítő – réteget visz fel?

A videografikus állítja, nem ő csal, és igaza bizonyítására egy videót is felrakott a netre, amelyet a „David Vose Mars” szavak begépelése után bárki megtekinthet, majd pedig ítéletet is alkothat. Az elméletről is és azokról is, akik mindezt készpénznek veszik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132052_auto_resized.jpg
origo.hu

Döbbenetes dolgot találtak egy moszkvai irodában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27097_resized.jpg?avcount=1713239713
origo.hu

Zelenszkij beismerte, hogy óriási a baj, közel a vég

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132085_auto_resized.png
metropol.hu

Őrjöngenek a magyarok, megjósolták Szoboszlaiék Eb-teljesítményét – Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132348_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132994_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Breaking! Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27100_resized.jpg?avcount=1713239713
origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17063274_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132857_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132169_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Van egy jó és egy rossz hírünk az autósoknak: melyikkel kezdjük?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közel a végítélet? Beigazolódni látszik Nostradamus pusztító jóslata

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ae4RZb5-5qyhiL4m4yCopGRHVFB65IgKe8GwZUU2irc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhNDA3MDYyYjExYjQwZDdhYTY1YzhjODM0ODU3MzAw.jpg
Hullámsír

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FtBFJc8Dms7mbbCoDWlvvoqmcWMj_63I81iJBWhHEUE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I2NzM1YWFhNmFiZTQ3MjI4ZWUzNDM3N2U1YWRhOWEw.jpg
Tragédia

Új fejlemény a ráckeresztúri repülőbalesetben: ezért csapódhatott földbe a vezérigazgató gépe