Aligátorok falhatták fel a négyéves kisfiút: szülei raboltak maguknak egy másik gyereket

Mai napig rejtély a világ egyik leghíresebb eltűnési ügye, a kis Bobby Dunbar esete. A gyereknek négyévesen veszett nyoma, majd rejtélyes módon megkerült, de késôbb kiderült: mégsem az igazi Bobbyt kapták vissza a szülők.
Mai napig rejtély a világ egyik leghíresebb eltűnési ügye, a kis Bobby Dunbar esete. A gyereknek négyévesen veszett nyoma, majd rejtélyes módon megkerült, de késôbb kiderült: mégsem az igazi Bobbyt kapták vissza a szülők.

Egész Amerikát feldúlta 1912-ben az akkor négyéves Bobby Dunbar eltűnése. A kisfiú miatt egy ország mozdult meg, majd mindenki örült, amikor végül egy különös idegennél megtalálták a gyereket. 2004-ben azonban a modern technika ismét kirobbantotta a botrányt: ekkor derült ki, hogy a visszakapott kisfiú nem Bobby volt, az igazi gyerek holléte így azóta is rejtély.

Ez is érdekelheti

„Azt hiszem, máskor nem csinálok ilyet” – mondta a nő, majd a mélybe rántotta egy aligátor

Szörnyű mészárlás lett a pecázásból: rejtély, pontosan miért halt meg a három jó barát

Rejtélyes öngyilkosságok Újpalotán: gyermekével vetette a mélybe magát az édesanya, egy férfi a tízedikről ugrott

Családi nyaralás

A jómódú családba született Robert Clerence Dunbar 1912-ben ment nyaralni a floridai mocsárvidékre, a Swayze-tóhoz, ahol a fiú egyik nap nyomtalanul eltűnt. Szülei, a rendőrök és szinte egész Amerika megmozdult, hatalmas erőkkel kerestették Bobbyt, még odáig is elmentek, hogy az aligátoroktól hemzsegő vidék számos hüllőjét felvágják, hátha megtalálják a tetemét.

Könnyen lehet, hogy az igazi Bobbyt aligátorok falták fel (Képünk illusztráció) © Shutterstock

Mégsem jutottak eredményre. Nyolc hónappal később azonban érdekes nyomra bukkantak: a zsaruk látókörébe került ugyanis a vándorló mindenes, William Walters, mivel a férfi egy rejtélyes, Bobbyra nagyon hasonlító és vele megegyező életkorú sráccal utazgatott.

Téves kép

Az iparos azonban tagadta, hogy elrabolta volna a Dunbar fiút, állította: a fiúcska legálisan van nála, a neve Charles Bruce Anderson, az édesanyja pedig egy családi szolgáló, Julia Anderson. Bár ezt maga Julia is igazolta, a rendőrök mégis elhívták azonosításra a Dunbar szülőket, akik azt mondták: a fiúcska az ő drága Bobbyjuk. Bár Walters és Julia is azt hangoztatta, hogy ez hazugság, a hatóságok szó nélkül lecsukták gyerekrablásért a szegény vándort, és a fiút Bobby néven adták át a Dunbar családnak, akikkel végül felnőtt, családot alapított, és unokái is születtek. A történet talán véget is ért volna, ha Dunbar egyik unokája, Margaret nem kezd el kutakodni Bobby nagypapa múltja iránt.

Már a korabeli sajtó sem látta a hasonlóságot a két kisfiúban © Wikipedia

Sok a kérdés

Margaret ugyanis szerette volna megírni nagyszülője kalandos gyerekkorát, a keresgélés közben azonban több kérdőjelet is ta­lált, ezért felkereste a néhai Julia leszármazottait. Tőlük hallotta először az asszony verzióját, aki Waltersszel együtt haláláig állította: igazat mondtak, Julia pedig élete végéig a Dunbarék által elragadott fiát gyászolta.

A Dunbar szülôk gyakorlatilag elrabolták a kis Charlest © Wikipedia

Margaret ezért ijedtében DNS-tesztet csináltatott, aminek az eredményén mindenki megdöbbent, mivel kiderült: Walters és Julia igazat mondott, valóban az ő fiuk, Bruce volt az, akit akkoriban megtaláltak, nem pedig a kis Bobby. Az igazi Bobby ügye azóta is megoldatlan, és azt sem tudni, miért állította a Dunbar család egy idegen gyerekre, hogy az övék. Bár a kérdésre a leszármazottak a mai napig keresik a választ, vélhetően sosem derül fény Bobby sorsára.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors