Agárdi gyerekhalál: orvossá avatta magát a katona

Furcsaságok sora derült ki a halálra éheztetett agárdi baba ügyében. A kisfiút kezelő bioenergetikus hivatásos katonából vált csodadoktorrá.
Furcsaságok sora derült ki a halálra éheztetett agárdi baba ügyében. A kisfiút kezelő bioenergetikus hivatásos katonából vált csodadoktorrá.

Az agárdi gyermekhalál ügyében bíróság elé állt M. Bertalan, aki hosszú hónapokon át egy fekete gömbben végződő fémpálca segítségével energetizálta a 18 hónapos, korábban éhen halt Benjamint.

A férfi a 90-es évek elején még hivatásos katonaként szolgált, majd leszerelése után rövid időn belül a bioenergetika, a reflux- és kandidabetegségek nagy ismerőjévé vált. Mindehhez csak egy tanfolyamot kellett elvégeznie, orvosi egyetemre sosem járt, és a Természetgyógyászok Szövetségének sem tagja.

A neve elé mégis egy aposztrof jellel ellátott dr.-t biggyeszt. A rendőrségen tett vallomása szerint ez csak egy tiszteletbeli cím. A kisfiú családja 2012 júliusában vette fel vele a kapcsolatot, októberben látogatott el először az agárdi házba. M. Bertalan azt vallotta, hogy a kezelései során ő végig abban a hiszemben volt, hogy Benjamint rendszeresen látja orvos is. A baba soványsága meglepte őt, fejlődési rendellenességre gyanakodott. M. Bertalan utoljára a halála előtt két nappal látta a csont és bőr gyermeket.

A keddi tárgyaláson vallomást tett a kisfiút 9 hónapos koráig kezelő háziorvos, dr. M. Gabriella is. Ő azt mondta, hogy több alkalommal is labor- és ultrahangvizsgálatra kérte a szü-lőket, ők azonban elzárkóztak ettől.

Benjamin édesanyja mindennap a bolygók aktuális állása szerinti színekbe öltözködött. A gyermek édesapjának nem volt állása, a nagypapa azonban jólmenő építési vállalkozó volt, aki szélerőműveket tervezett. Benji 3100 grammal született, félévesen hat kilót nyomott, ebben az időszakban állt meg a fejlődésben. Beszédes adat: 1 évvel később bekövetkezett halálakor Benjamin súlya mindössze 4 kg volt.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors