Adományért űz ördögöt a miskolci lelkész

Megdöbbentő videó kering az interneten: egy magyar evangélista lelkész démonűzéssel próbál gyógyítani beteg nőket.

Megdöbbentő videó kering az interneten: egy magyar evangélista lelkész démonűzéssel próbál gyógyítani beteg nőket.

Jézus nevében kifelé minden démon! Megparancsolom, hogy elhagyd ezt az asszonyt, most! – üvölt a lelkész egy középkorú nőre, néhányszor meglöki a fejét, mire az asszony rázkódni kezd, torkát artikulálatlan üvöltések hagyják el. Magatehetetlenül összeesik, fehér leplet terítenek rá. A videó úgy indul, mintha egy teljesen hétköznapi gyülekezeti találkozót örökítene meg, de az asszonnyal történtek hamar nyomatékosítják a nézőben: itt bizony ördögűzés folyik, illetve ahogy a lelkész nevezi, szabadító gyógyító szertartás.

A döbbenetes felvételt Magyari László lelkész osztotta meg Facebook-oldalán, és már százezren látták. A tízperces videóban, amit vélhetően Budapesten vettek fel, további három nőn végzi el a szertartást. Mellkasi és hátfájdalmak, asztma és csontritkulás miatt kérik a gyógyítást. A módszer ugyanaz: az atya magyarul és angolul ráüvölt a nőkre – avagy a bennük lakozó démonra –, az asszonyokból ijesztő hangok törnek elő, és elájulnak. Végül hárman fekszenek lepellel letakarva a földön. A lelkész szerint a gyógyítás csak akkor működik, ha a delikvensek mindenkinek megbocsátanak, anélkül haszontalan.

Az ördögűzés látványa több mint megdöbbentő

A miskolci Magyari Lászlót elmondása szerint különféle látomások vezették a megtéréshez. Hatévesen koporsókat cipelő asszonyokat látott fehér ruhában. Akkoriban egy kolóniában élt. Tizennyolc évesen annyit ivott, hogy alkoholmérgezés lett a vége: leállt a szíve, és percekig a plafonról látta saját magát, majd érezte, hogy visszazuhan a lelke a testébe. Egy szőrös, nagy szemű lénytől, ami a fotelből meredt rá, halálfélelem fogta el.

Minderről a honlapján ír. Arról is, hogy korábban kemény életet élt, kickboxedző volt, sokan a barátai közül a börtönt is megjárták. „Én is éltem a magam bűnös kis világát, és ittam, nőztem, futtatni is készültem nőket” – vall önmagáról. Korábbi élményei és egy evangéliumot hirdető fiatalember előadásának hatására 1994-ben tért meg. Biztos volt abban, hogy létezik valamiféle természetfeletti erő.

Magyari László szabadító gyógyító szertartásnak hívja, amit csinál

Hogy mennyire sikeres egy ilyen szertartás, nem tudni. Egy hivatásos, nem az egyház kötelékében dolgozó ördögűző mindenesetre azt mondja: van, akinél tíz hónapos kezelés sem segít, van, akin már néhány alkalom. Többnyire sikerdíj ellenében űzi az ártó szellemeket, pontosabban: siker esetén adományt vár, nem konkrét összeget.

A Bors szerette volna megszólaltatni Magyari Lászlót a szertartásokkal kapcsolatban, de nem tudtuk elérni.