A tettes édesanyja: A fiam kábítószert fogyaszthatott

Életveszélyben érzi magát a Deák téri kettős emberölés fővádlottjának édesanyja. Cs. Leventéné a Borsnak elmondta: a családja ismeretlenektől kap fenyegető üzeneteket, ezért az utcára is alig mernek kimenni.
Életveszélyben érzi magát a Deák téri kettős emberölés fővádlottjának édesanyja. Cs. Leventéné a Borsnak elmondta: a családja ismeretlenektől kap fenyegető üzeneteket, ezért az utcára is alig mernek kimenni.

Szonja szerint a fia mindig is rendes gyerek volt, ezért egyértelmű, hogy a 18. születésnapját ünneplő Krisztián által elfogyasztott alkohol és kábítószer okozta a tragédiát: az új felnőtt Gergelyt (21) és Lászlót (16) késelte halálra.

Vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték a Deák téri kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét. A vád szerint Cs. Krisztián a nagykorúvá válását ünnepelte a barátaival, majd a buli után az utcán összeszólalkoztak egy másik társasággal. Krisztián végül leszúrta a 21 éves Gergelyt és a 16 esztendős Lászlót. A fiatal gyilkos két társát, J. Dánielt és J. Marcellt ugyancsak letartóztatták.

A Bors megtalálta Krisztián anyját.

– Nem is tudok gondolkodni – kezdte a megdöbbent Szonja, és hozzátette: kétli, hogy minden úgy történt, ahogy az a neten elterjedt.

– Nem hiszem el, hogy Krisztián csak úgy ment végig az úton, majd találkozott a másik csapattal, és gizdaságból fogta magát, és kést rántott! Eleve soha nem tartott magánál kést. Biztos az a két fiú adta a kezébe, akit vele együtt előzetes letartóztatásba helyeztek. Krisztián nem agresszív, ezt elfogultság nélkül mondhatom. Azt is tudom, ha az én gyerekemet ölték volna meg, és a másik oldalon állnék, én is a felelősök megbüntetését követelném – mondta az anya, aki szerint az történhetett, hogy mindkét társaság túlzásba vitte a bulizást.

– Lehet, hogy a másik csapat szólt be a fiaméknak, de nem tudhatom biztosan, mert nem voltam ott – fejtegette Szonja, majd arra a híresztelésre is rátért, mely szerint a gyermeke tipikus intézetis fiú.

– Krisztián végig velem nevelkedett, csak egy, azóta megoldódott családi probléma miatt került néhány napra otthonba. Én vagyok az anyja, tudom, hogyan élt. Egy normális fiú, aki szereti a családját és rajong a négy testvéréért. Szörnyű tragédia történt, mégpedig a drogozás és az alkohol miatt. Biztos vagyok benne, hogy Krisztián módosult tudatállapotban tette, amit tett – szögezte le Cs.-né.

– Nem hiszem, hogy valaha is fel fogom dolgozni ezt a tragédiát. Amikor a rendőrök közölték, hogy mi történt, azt hittem, azonnal meghalok. Még ott tartok, hogy reggel, amikor felkelek, kiderül, hogy az egész csak egy rémálom. A fiam mellett a végsőkig kitartok, és fáj, hogy a bűncselekmény óta nem láthattam őt, de még csak információt sem kapok róla. A jogok őt is megilletik, a fiam nem szatír vagy kaszaboló sorozatgyilkos – magyarázta Szonja.

Az anya még nem volt képes a két áldozat családját felkeresni. Nem is tudja, mit mondhatna nekik. Mindenesetre tény, hogy veszélyben érzi magát a sze­retteivel.

– Az interneten fenyegetnek bennünket, üzeneteket kapunk, és a fórumokon biztatják egymást idegenek, hogy keressenek meg minket, és végezzenek velünk. Okkal félünk – fejezte be Szonja.