A lecsót is pulykából készíti Bódi Margó – videó

Bódi Margó és Guszti még sokáig szeretnék élvezni unokáik társaságát, így Guszti infarktusa után Margó úgy döntött, megreformálja hagyományos ételeit diétásabbra. A lecsót például már csak darált pulykából készíti
Bódi Margó és Guszti még sokáig szeretnék élvezni unokáik társaságát, így Guszti infarktusa után Margó úgy döntött, megreformálja hagyományos ételeit diétásabbra. A lecsót például már csak darált pulykából készíti

Kiűzte a konyhájából Bódi Margó a disznózsírt, a szalonnát, a fehér kenyeret és a cukrot.

– Guszti már hatvankét éves, én ötvennyolc éves vagyok, és mi sem leszünk fiatalabbak. Nekem is volt már egy stroke-om, Gusztinak infarktusa, úgyhogy eldöntöttük: befejezzük a betegeskedést és változtatunk az étkezési szokásainkon. Elhagytuk a zsírt és a cukrot – kezdte mesélni a lapunknak Margó.

Margó zsír és cukor helyett csupa egészséges élelmiszert vásárol © DFP

– Muszáj odafigyelni, mert itt vannak az unokák, és szeretnénk, ha sokáig élvezhetnénk egymás társaságát – tette hozzá az énekesnő, aki már a lecsót is pulykából készíti el.

Mit keres darált hús a lecsón?! A Bódi-család elárulja!

Az egyik receptjének a titkát is megosztotta velünk! Kapcsolódó cikkünk ide kattintva olvasható: http://www.borsonline.hu/aktualis/a-lecsot-is-pulykabol-kesziti-bodi-margo/207777

Közzétette: Borsonline - Bors Szórakoztató Napilap – 2020. augusztus 12., szerda

– A pulyka alsócombot és a pulykamellet daráljuk össze. Abból készítem el majd a lecsót, de már nem fehér kenyeret eszünk hozzá. Ha jönnek át Csabiék, akkor ők hoznak magukkal. Cukrot sem eszünk. Néha megdöbbenek, mennyire nem is hiányoznak ezek az édességek, pedig azelőtt minden hétvégén sütöttem a palacsintát, a csörögét – folytatta a lapunknak Bódi Margó, aki szerint egy nő, feleség akkor a legcsinosabb, ha azért van mit fogni rajta.

– Oda kell figyelni, de én soha nem akarok vékony lenni, mert egy nő, feleség akkor szép, ha van mit fogni rajta és akkor tudják, hogy boldog, jó az ura és jó dolga van. Ha vékony, akkor azt feltételezhetik, hogy nincs mit enni és a sok gyerekkel kell futkosni. Úgyhogy én hiába vagyok most 72 kiló a 162 centimhez, nem szeretnék hatvan kiló alá menni, pedig az lenne a magasságomhoz az ideális.

Ez is érdekelheti!

Micsoda fotó: ilyen szép volt fiatalon Bódi Margó

Dévényi Tibor: Ha látnak egy idősödő, sánta embert a Nyugati aluljáróban, aki labdákat árul, hát az én leszek!

ByeAlex: K.rvára elégedett vagyok azzal, ami a lábam között van

Margó receptje

A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomot, rottyan egyet, hogy legyen egy kis szaftja. Megszórom pirospaprikával, beleteszem a paprikákat (erőset is), meg a vékony laskára vágott édeskáposztát, sózom, teszek bele egy darabka füstölt kolbászt (csak az íz miatt). A darált húst külön egy kis olajon megpárolom, egy kis ételízesítőt teszek rá, majd hozzáadom a lecsóhoz, és összerottyantom. A hozzávaló mennyiséget nem tudom, szemre dolgozom.