Aktuális

A kunszentmiklósi prédikátor állítja: Meggyógyítom a haldoklókat is!

P. J.

Létrehozva: 2018.07.05.

<p>Isten beszél belőlem – közölte a Borssal az egyre gyarapodó gyülekezet vezetője, aki egyébként a gumiabroncsgyárban dolgozik.</p>

Jó ideje suttognak már a Bács-Kiskun megyei város új vallási gyülekezetéről. A vezetőjüket, aki egy gumiabroncsgyárban dolgozik, Isten szónokának hiszik, és videóban örökítik meg a csodatéteményeit. 

Vallásosan nevelték gyerekkorában

Ugye, nem csinált semmi rosszat? Ő egy áldott em­ber – kérdezte munkatársainktól egy asszony, aki rögtön felismerte, kiről kérdezősködünk. Rövid útbaigazítás után a szűk kunszentmiklósi utcácskában álló ház kapujában várt minket a prédikátor felesége és kislánya. Tudták, hogy megyünk, hiszen a hírek itt gyorsan terjednek. A házban az Immanuel Gyülekezet alapítója, ifjabb Farkas Ferenc szinte kérdés nélkül kezdte elmondani, hogyan került közel Istenhez.

– Vallásos családban nőttem fel. A szüleim Jehova tanúi voltak. Hittem Istenben, később a karizmatikus mozgalmat és a Hit Gyülekezetét is megjártam, de soha nem éreztem azt az erőt, ami a Mindenhatótól jön. Végül találtam egy pünkösdista csoportot, ami a drogfüggő öcsémet is meggyógyította. Idővel különböző problémák miatt elhagytam ezt a gyülekezetet, de nagyon fájt a szívem, hogy nem tudom megosztani a hitem másokkal. Egy nap itthon sírtam és imádkoztam, hogy történjen valami. Akkor beszéltük meg a családommal, hogy minden héten összejövünk imádkozni. Akkoriban csak heten voltunk, de ahogy telt az idő, egyre több ember csatlakozott hozzánk. Ma­napság már egy-egy „be­merítkezéskor” akár nyolcvanan is va­gyunk. Mi­kor prédikálok, egy belső hang diktálja, mit mondjak az embereknek. Ilyenkor Isten beszél belőlem a hívekhez – mondta a Borsnak Ferenc, majd kitért arra is, hogy milyen csodákat tesznek kézrátétellel, ahol az átéltek hatására gyakran összeesnek az emberek.

Önjelölt gyógyítóként tekint magára

Kunszentmiklóson ez az egyetlen élő gyülekezet, ahol Isten szelleme működik, és vannak csodák, gyógyulások. Itt megtérnek a kábszeresek, alkoholisták, tolvajok. Kézrátétellel gyógyítok akár rákot is, a Teremtő által. Mikor hittel odaállunk egy beteghez, és ráteszem a kezemet, Isten szelleme betölti az embert, és Jézus által csodák történnek – magyarázta módszere lényegét a kétgyermekes családapa, aki legnagyobb csodájaként egy haldokló asszony megmentését említi.

– Egy idős asszony combnyaktöréssel kórházba került. Ott legyengült, és tüdőgyulladást kapott, leálltak a szervei, kómába esett. Az orvosok azt mondták, készüljünk a legrosszabbra. Akkor bementem a testvéreimmel imádkozni érte. Miután hazaértünk, az asszony lánya hívott, hogy csoda történt, és az édesanyja jobban van, beindult a szervezete és felébredt a kómából. Olyan erőt kaptam az égből, hogy ha kell, ezer ember előtt is hirdetném az igét – mesélte a hihetetlen történetet az önjelölt prédikátor.

Titokzatos nyelven imádkozik

Az ilyen gyűlésekről, közös imádságokról videókat is feltöltenek a Facebookra a hívek, és gyakran kihallatszik kántálás közben, hogy érthetetlen szavakat mormol a prédikátor. 

– Ez egy olyan jelenség, amikor az embert tetőtől talpig betölti Isten szelleme, és ilyenkor a nyelvében is változás történik. Olyan szavakat ejtek ki ebben az eksztázisban, amiket még soha. Ez lehet héber, arámi, olasz, francia, de létezik egy olyan is, hogy mennyei nyelv, amit senki sem ért. Ez egy olyan ajándék, ami keveseknek adatik meg – árulta el a csoport vezetője, aki reméli, gyermekei továbbviszik munkásságát.

– Egy ötéves kislányom és egy tízéves kisfiam van. Remélem, egy nap ők vezetik majd a gyülekezetemet. A kisfiamat már megkereszteltük.

A püspök félti a gyengébbeket

A kunszentmiklósi prédikátornál tapasztaltakat elmeséltük egy magas egyházi tisztséget viselő római katolikus papnak is. Az atyától azt kérdeztük, hogy mit gondol az isteni nyelvről és az eksztázisról, amit Farkas Ferenc hívei átélnek.

– Az idegen nyelveken szólásra, már a Bibliában is utaltak. Ilyenkor a Szent Szellem szállja meg az embert, és gyakorta gyerekekéhez hasonló, dadogó hangokat ad ki magából az ember eksztázisban. Nem gondolom, hogy ez mindenképpen rossz, de vigyázni kell a gyengébb idegzetű embereknél az ilyen felfokozott állapotban. Az érintéstől való összeesést és rángatózást viszont egyértelműen elutasítjuk. Ha ilyet lá­tunk a templomunkban, akkor kitessékeljük az illetőt és megkérjük, hogy keressen egy másik fajta gyülekezetet – mondta a Borsnak Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Az ezoterikus világban sem ismeretlen az a fajta tudatállapot-változás, amikor valaki más nyelven szólal meg ima közben.

– Ha tehetjük, az anyanyelvünkön imádkozunk Istenhez, és így ténylegesen azt mondjuk neki, amire gondolunk. Veszélyes, ha valaki teljes eksztázisban beszél idegen nyelven, hiszen ilyenkor akár az ördöghöz is imádkozhat a tudtán kívül – fejtette ki Müller Rózsa jósnő.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145419_auto_resized.jpg
origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713558011
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141618_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144907_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713558011
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713558011
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713558011
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145120_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól