A Bors utánajárt: Fizet a biztosító, ha betegség miatt megszakítja a nyaralást

A magyarok körében alig ismert a belföldi utasbiztosítás. Sokan úgy vélik, minek, hiszen fizetjük a társadalombiztosítást.
A magyarok körében alig ismert a belföldi utasbiztosítás. Sokan úgy vélik, minek, hiszen fizetjük a társadalombiztosítást.

– Tavaly közel ugyanannyi időt töltöttek többnapos belföldi utakon a magyarok, mint külföldin. Idén a járványhelyzet miatt még többen döntenek úgy, hogy inkább itthon nyaralnak. Azonban nemcsak külföldi, hanem belföldi utak esetében is ajánlják a szakértők a biztosításkötést – kezdte a Borsnak a Magyar Biztosítók Szövetségének a kommunikációs vezetője, Lambert Gábor.

illusztráció © Pixabay

De mégis miért?

Külföldre kötnek

A külföldre utazók többsége, pontosabban 60 százaléka gondoskodik az utazás alatti biztonságról.

– Az eddigi gyakorlat alapján belföldre ennél jóval kisebb arányban kötöttek biztosítást, hiszen abból indulunk ki, hogy ha bármi történik, akkor nagyon gyorsan haza tudunk utazni, vagy pedig az egészségügyi ellátásban a társadalombiztosítás keretében gondoskodnak rólunk – teszi hozzá a szóvivő.

Egy mindenre kiterjedő egy hétre vonatkozó biztosítást már 10 ezer forintért meg tudunk kötni, ami egy négyfős család belföldi, autós nyaralására nyújt fedezetet.

Fizet csonttöréskor

A hazai kínálatban számos olyan utasbiztosítási ajánlat van, ami a klasszikus utasbiztosítási fedezeteken – például poggyászbiztosításon, egészségügyi segítségnyújtáson – kívül számos más esetben is fedezetet nyújtanak.

– Ezek megtéríthetik a hozzátartozó szállásköltségét a biztosított kórházi tartózkodása alatt, kártérítést nyújthatnak a balesetben bekövetkező csonttörés esetén, de akár a fennmaradó szállásköltséget is megtéríthetik, ha egy baleset vagy betegség miatt meg kellene szakítani a nyaralást – mondja a szakértő.

Ez is érdekelheti!

A Bors utánajárt: Egyedül veszélyes a fuldokló után ugrani

A Bors utánajárt: Egy forintot is fizethet januártól bankkártyával

A Bors utánajárt: Így kerülje el a vitát a webshopokkal

A Bors utánajárt: Külön kell biztosítani a drága tárgyakat a vihar ellen

Fontos tudni, hogy a bankkártyához vagy a lakásbiztosítási konstrukciókhoz kiegészítésként kínált biztosítások elsősorban a külföldi utakra vonatkoznak.

Sportoláskor jól jön

Szintén elérhető számtalan kiegészítő elem, úgy, mint felelősségbiztosítás, autós segítségnyújtás, de akár extrém spor­tokra is kiterjeszthető a fedezet. Az egyre népesebb kerékpártúrázók számára a biciklire érvényes poggyászbiztosítási kiegészítő, illetve a felelősségbiztosítás nyújthat segítséget adott esetben. Belföldön messze a legnépszerűbb utazási eszköz az autó.

Tavaly január óta hazánkban az autósok egy balesetet követően már a mobiltelefonjukon is intézhetik a kötelező gépjár­mű-felelősség biztosítási és a cascós károk bejelentését egy applikáción keresztül.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors