A Bors utánajárt: Ezek az appok segítenek a tanulásban

Elkezdődött az iskola, ami persze nem jelenti azt, hogy csemetéink leteszik a mobiljukat és csak a tankönyveket bújják. Ha már a kezükben van, akkor viszont érdemes letölteni néhány olyan alkalmazást, ami a tanulásban segít nekik. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Elkezdődött az iskola, ami persze nem jelenti azt, hogy csemetéink leteszik a mobiljukat és csak a tankönyveket bújják. Ha már a kezükben van, akkor viszont érdemes letölteni néhány olyan alkalmazást, ami a tanulásban segít nekik. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Az okostelefonokba több olyan funkciót is beépítettek, amelyeket jól lehet használni a tanulásra. Például egy hosszas történelemleckéről készíthetünk jegyzetet, vagy a kamerával rögzíthetünk tanórán egy kísérletet. Ezenkívül azonban számos izgalmas és a tanulásban jól használható alkalmazás létezik, amelyek nemcsak látványosak, hanem segítik a megértési folyamatot is, hívja fel a figyelmet a digitáliscsalád.hu.

© Pintér Péter

Jegyzeteléshez

A naptárfunkciója mellett a legalkalmasabb arra, hogy ha online olvasunk valamit és abból szeretnénk „kijegyzetelni” egy részletet, akkor ezeket elmenthetjük az Evernote alkalmazásban. A Google Keep-et részben ugyanerre használhatjuk, de ezzel megoszthatjuk a jegyzeteket és le is diktálhatjuk, amit szeretnénk leírni.

© Google Keep/Evernote

Szövegelés közösen!

Fogalmazásíráskor, legyen ez magyar vagy épp idegen nyelven, gyakran panaszkodnak arra a gyerekek, hogy nincs semmi ötletük. A képzelőerő fejlesztéséhez felső tagozatos kortól nyugodtan vessük be azért a mobilokra telepíthető story-kockák valamelyikét. Szinte nincs olyan tantárgy, ahol ne inspirálhatna a Story dice. Fejleszthetjük ezzel a kreativitást, a képzelő-erőt, a kommunikációs készséget, sőt a történetmesélés közös öröme miatt még a közösséget is jobban összehozza akár családi eseményről vagy iskolai eseményen kerüljön elő ez az app.

Memorizáláshoz

Ennek segítségével „flashcard”-okat, azaz olyan kártyákat tölthetünk fel bármilyen témakörben, aminek egyik oldalán a kérdés van, a másikon pedig a definíció vagy a válasz, a megoldás. Ez remek módszer a vizuális beállítottságú tanulók számára.

Ez is érdekelheti!

A Bors utánajárt: Két napig tárolja elkülönítve a használt maszkot!

A Bors utánajárt – Mit tegyünk, ha nincs elég pénzünk tankoláskor?

A Bors utánajárt: Legyen pótmaszk és fertőtlenítő az iskolatáskában

Kémiaórához

Ha kísérletező kedvében van a gyerek, vagy nem érti a kémiát, a Beaker mix chemical alkalmazást megnyitva a kijelző a kémiaóráktól ismert kémcsővé változik. Ezt követően a virtuális periódusos rendszerből ebbe különböző elemeket, vegyi anyagokat adagolhatunk. Ha ezek az elemek reakcióba lépnek egymással, akkor megjelenik a reakcióegyenlet, sőt a mobil magát a kémiai reakciót is szemlélteti. Így – anélkül, hogy felrobbanna otthon a garázs vagy más baleset történne – könnyedén kipróbálhatjuk a gyerekekkel közösen, hogy mi történik akkor, ha káliumot dobnak a vízbe.

Ismeretek bővítése

© Ted

Bármi iránt érdeklődik is valaki, itt biztosan talál érdekes előadásokat bármilyen témában. Tanulhatunk séfektől, programozóktól, történészektől vagy akár tévésektől, stylistoktól. Az Audible az az alkalmazás, amelyben a legtöbb hangoskönyv közül válogathatunk. Az első könyv letöltése ingyenes. A Khan Academy ingyenes, és magas színvonalon nyújt oktatást többek között rengeteg videóval és feladatsorral, bármilyen témáról vagy tantárgyról is van szó.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors