7 hónapja küzd a koronavírussal egy fiatal, sportos nő – a lakását is képtelen elhagyni

Valóságos koronavírus-poklot él át a jógafanatikus, korábban teljesen fitt asszony. Azt hitte, az ő erős, sportos szervezetét nem tudja térdre kényszeríteni a világjárvány. Sajnos tévedett.
Valóságos koronavírus-poklot él át a jógafanatikus, korábban teljesen fitt asszony. Azt hitte, az ő erős, sportos szervezetét nem tudja térdre kényszeríteni a világjárvány. Sajnos tévedett.

A poklok poklát éli át egy 36 éves londoni nő a koronavírus miatt. Alisa Gabay nagyjából 7 hónapja lett rosszul, azóta pedig gyakorlatilag képtelen elhagyni a lakását – számolt be történetéről a Mirror.

Az asszony korábban teljesen egészséges és fitt életet élt. Rendszeresen sportolt: heti háromszor járt jógázni, emellett kétnaponta 25 kilométert kerékpározott,

ma azonban olyan gyenge, hogy reggelit is alig tud készíteni magának.

Amikor Alisa elkapta a koronavírust, arra számított, hogy pár nap alatt átesik a nehéz időszakon, ahogy mindenki más. Mindez több mint fél éve volt, a szervezete azonban még mindig nem épült fel a Covid-19 betegség után.

Ötször hagyta el a lakását 7 hónap alatt

– Korábban a társadalom hasznos tagja voltam, most pedig segélyeket kapok és a tartalékaimat élem fel, rettegve attól, mi lesz majd, ha elfogy a pénzem – magyarázta, hozzátéve: – El sem tudom hagyni a házat, olyannyira kifáradok. Egy nap csak egyetlen dolgot tudok csinálni. Ma ez a beszélgetés lesz az az egy dolog – utalva a brit lapnak adott interjújára.

Alisa korábban fitt és egészséges volt – ennek ellenére hét hónapja ágyhoz köti a koronavírus © Facebook

Alisa Gabay elárulta: az elmúlt hét hónap során összesen ötször hagyta el a lakását. Egész nap ágyban fekszik. Korábban csoportvezetőként 20-30 embert irányított, most azonban magáról is alig tud gondoskodni. A munkáját természetesen ott kellett hagynia – az orvosai szerint azonban egyhamar nem is térhet vissza a normális kerékvágásba az élete. Úgy vélik, még legalább egy év kell ahhoz, hogy felépüljön.

Ez is érdekelheti!

Végre magamhoz ölelhetem a gyerekeket és a férjemet – Liptai Claudia kigyógyult a koronavírusból

Leugrott a kórház hatodik emeletéről egy férfi, mert megtudta, hogy koronavírusos

A koronavírus mindent megváltoztat? Ilyen lesz a szex 2021-ben

Alisa gyakorlatilag ágyhoz kötve éli az életét hosszú hónapok óta. Légzési nehézségei vannak, a napjai nagyrészét átalussza, folyamatosan fáradt, és a rövidtávú memóriája is sérült.

– Nagyon rossz a memóriám azóta. Emlékeztetőket kell beállítanom a telefonomon, hogy ne felejtsem el beszedni a gyógyszereimet.

Volt olyan is, hogy már a mondatokat se tudtam követni – fakadt ki.

Gabay – aki 18 éves kora óta ízületi betegséggel küzd, ennek ellenére igyekezett a lehető legtöbbet sportolni és a legegészségesebben élni, tavasszal mindent megtett, hogy elkerülje a vírust: drága maszkokat vásárolt, kesztyűt hordott, és a közösségi távolságtartás szabályait is betartotta – ennek ellenére mégis megbetegedett. Most – több mint fél évvel később – nem látja szenvedései végét. Úgy érzi, már sose lesz az az életvidám, aktív, sportos, fitt nő, aki még év elején is volt.


Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors