Aktuális

30 éves A Simpson család – egész napos sorozatmaraton a Humor+ -on!

Bors

Létrehozva: 2019.12.17.

Harmadik X-be lép A Simpson család – a világ egyik legnépszerűbb famíliájának történetét 30 évvel ezelőtt, 1989. december 17-én kezdték sugározni Amerikában. Simpsonék azóta bejárták a világot, meghódítva a hazai közönséget is. A kerek évforduló apropóján a Humor+ december 17-én egész napos maratonnal várja a nézőket. Egymást követik majd a legviccesebb epizódok, este pedig képernyőre kerül a rajzfilmsorozat alapján készült film is.

Valószínűleg kevesen vannak, akik ne ismernék a furcsa, citromsárga család nem ritkán szürreálisan vicces hétköznapjait.

Akiknek történetei kortól, nemtől és társadalmi rétegtől függetlenül mindenki számára szórakoztatóak – és talán épp ebben rejlik a titkuk. A Simpson család, a nagysikerű amerikai sitcom első adása 1989. december 17-én került képernyőre Amerikában, és azóta a világ legfelkapottabb sorozatai között tartják számon.

Az eddig készült 31 évadával és több, mint 600 epizóddal minden idők leghosszabb ideig sugárzott szituációs komédiájaként emlegetik.

Készítői számos elismerést zsebeltek be az elmúlt évek során, köztük 31 Emmy-díjat, a Time magazin a 20. század legjobb televíziósorozatának választotta Simpsonékat, és a Hollywoodi hírességek sétányán is elismerték a sorozatot egy csillaggal.

Ami pedig nekünk nagy büszkeség, hogy az alkotók sorában egy magyarral is dicsekedhetünk: Csupó Gábor stúdiója készítette az első három évadot, és neki köszönhető az eredetileg fekete-fehérre tervezett szereplők jellegzetes sárga bőre és kék haja.

A Simpson családnak óriás hatása volt több szempontból is. Minden későbbi animációs sitcom őse – úgy, mint például A Family Guy, South Park, Futurama vagy a Rick és Morty.

Az elmúlt években több, a sorozatban szereplő szófordulat is bekerült az Oxford English Dictionary-be, ilyen például a Homertől elhíresült D’oh! – amiből ezáltal hivatalosan is angol kifejezés lett. Sokat elárul a népszerűségről az is, hogy Marge Simpson a Playboy címlapjára került a sorozat 20. évfordulóján.

Rengeteg kulturális utalás, vendégszereplők egész sora és több jóslat is volt az elmúlt 30 évben a sorozat történetében. Simpsonék olyan sok sztárvendéget vonultattak fel az elmúlt időszakban, hogy bekerültek a Guinness Rekordok könyvébe.

Az eddigi évadokban szerepelt például: Harry Potter, Meryl Streep, Elizabeth Taylor, Kim Basinger, Elton John, Sting, a U2, Glenn Close, Edward Norton, Winona Ryder, Mel Gibson, az X-aktákból Scully és Mulder, Johnny Cash vagy az Aerosmith is.

A készítők pedig mintha csak időnként belenéznének a varázsgömbjükbe: eddig már több későbbi esemény eljövetelét is megjósolták. Így jövendölték meg például, még jóval Donald Trump beiktatása előtt, hogy egy napon az Egyesült Államok elnöke lesz.

De a látnoki képességek Michelangelo híres Dávid-szobrának esetében is beigazolódtak. Az egyik részben a sztori szerint a springfieldiek a szobor meztelensége miatt tüntettek, nemrégiben pedig Szentpéterváron az oroszok azért vonultak utcára, hogy lefedjék a szobor másolatát.

Zajlanak az események tehát Simpsonéknál, úgyhogy üdítőt és popcornt bekészíteni, december 17-én jön az egész napos Simpson család maraton, amelyet érdemes lesz figyelemmel követni, mert az eddigi legviccesebb epizódok kerülnek képernyőre.

Este 20:00-tól pedig érkezik a 2007-ben, David Silverman rendezésében készült film is, amelynek egy jelentős mellékszerepében feltűnik Tom Hanks és Albert Brooks, illetve a Green Day együttes is megjelenik egy kisebb epizódszerepben.

A vizuális élményt tovább fokozza, hogy egész decemberben speciális, A Simpson családhoz kapcsolódó arculati elemek lesznek láthatók a Humor+ -on.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713532509
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713532509
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144003_auto_resized.jpg
life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142266_auto_resized.jpg
ripost.hu

Drámai dolog történt a vonaton: sikoltozva kért segítséget gyermekéhez az anya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141027_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt nyitja meg új, budapesti üzletét a Penny

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713532509
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131328_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 15-21.: a növő Hold ápol és táplál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713532509
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lOoBmQLYXACs563EMIpVsBsKTv0EtkDBzA8KV6LibNE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E0MTM1YWNiY2Y3YzRmNDFiNTYyNDIxNzdkNGI1YTIy.jpg
Család

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cV_zKLJtUUAr_iyQKgLleOIJLP242xQtyUMr7jzKHzY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RiNTBiYWU1YzZkYjRmMGE5MDg3Yjk3N2YxYjM3OTY2.jpg
béke

Orbán Viktor üzent a magyaroknak: "Csak a béke!"