Siker

„Ha valaki hátrányból indul, nagyobb a dicsőség is” - TikTok sztár lett a Salgótarjánból New Yorkba költözött roma srác

K.D.R.

Létrehozva: 2023.02.09.

Jecsmenik Arnold 10. születésnapjára kapta meg élete első gitárját és egy általános iskolai fellépésnek köszönheti, hogy a zene teret kapott az életében. Azóta New Yorkban él és borbélyként, valamint zenei producerként dolgozik.

Vannak olyan fiatalok, akik tehetségesnek születnek. Ilyen Jecsmenik Arnold is, aki Nógrád vármegye megyeszékhelyén, Salgótarjánban született. A 26 éves fiatal egy általános iskolai szereplésnek köszönheti, hogy megtalálta őt a zene, bár a muzsika mindig is a vérében volt, hiszen nagypapája zenész családból származik. 

Arnold sokat küzdött, hogy elérje álmait Fotó: Jecsmenik Arnold

Salgótarjánból a tehetségkutatók színpadára

Elmondása szerint senki, még ő maga sem tudta, hogy tud énekelni, egészen addig, amíg színpadra nem állt egy iskolai szereplés kedvéért az osztályfőnöke biztatására. Ez után azonban nem volt megállás: Arnoldot magával ragadta a zene szeretete. Már 15 évesen bejutott az X-faktor akkori szériájának legjobb 50 énekese közé, majd mindössze 17 évesen szüleivel kiköltözött Amerikába. Később már New Yorkból jött haza a TV2 új tehetségkutató műsora, a Star Academy miatt, ahol hatalmas sikereket ért el az élő showban, és a Top 10 énekes közé került. 

Sikeres roma srác
Arnoldnak kiváló hangja van Fotó: Jecsmenik Arnold

Bár a tehetségkutatók nem hozták meg a várt sikert, a fiatal énekes nem adta fel. Miután családjával Amerikába költöztek éveken át ingázott Magyarország és Amerika között, majd érettségit szerzett itthon és kint is járt középiskolába. Ezután végezte el a borbély képzést, aminek a jelenlegi munkáját köszönheti. 

- Azt szoktam mondani, hogyha megkérdezik, hogy énekes vagyok-e vagy borbély, hogy a fodrászat a szakmám, a zene pedig az életem

- mesélte a 26 éves fiatal.

Innen szép győzni

Arnold roma fiatalemberként számtalanszor találkozott azzal, hogy nem egyszerű kitörni. 

Nem született tehetős családba, sosem voltak gazdagok, ennek ellenére a leggazdagabb embernek érezte magát mindig is támogató családja miatt. Sokszor érezte úgy, hogy hátrányból indul, hiszen csak néhány roma tehetségnek adatott meg Nógrád megyéből, hogy sikeres énekesek legyenek.

- Ennek ellenére én örülök, hogy roma lehetek, hiszen ha valaki hátránnyal indul barmi miatt is, sokkal nagyobb a dicsőség is – árulta el a fiatal tehetség.

Arnold a sztereotípiákra rácáfolva mostanra TikTok sztárrá nőtte ki magát. Míg főállásban férfi hajakat készít, mellékállásban a házi stúdiójában készíti az új dalokat és zenei alapokat, így zenei producerként is sikeres.

- Általában munkába menet, a metrón születnek a legjobb zenei ötleteim és itt íródnak a legjobb dalszövegek is

- meséli Arnold, akivel volt már olyan, hogy a borbélyszalonban egy vendég története ihlette meg annyira, hogy dalt írjon róla.

A fiatal tehetség kilenc hónapja kezdett el a TikTok-ra tartalmakat gyártani, azóta pedig már több, mint 160.000-en követik. Bár kezdetben zenés videókat szeretett volna közzétenni, hamar rájött, hogy az embereket sokkal jobban érdekli az, ahogyan Amerikát bemutatja a videóiban. 

- Egyik napról a másikra, több ezer ember lett kíváncsi a munkásságomra és az általam bemutatott New Yorkra. Pont ez is volt a cél, hogy ismerjen meg több ember, akár mint zenész, akár mint borbély – árulta el motivációját Arnold, akinek rengeteg rajongója lett a TikTok-nak köszönhetően.

Mivel sok kisgyerek követi őt ezért külön öröm számára, hogy erőt vagy tanácsot adhat számukra.

Merj nagyot álmodni

Arnold története a megvalósult „amerikai álom”, ennek ellenére tervei között szerepel, hogy hazaköltözik és megpróbál Magyarországon boldogulni. 

- Szeretem Amerikát, de sosem tudtam teljesen azonosulni vele. Mindig is nagyon kötődtem Magyarországhoz, folyamatos honvágyam van, így szeretnék a jövőben egy kicsit hazaköltözni 

– árulta el terveit a fiatal tehetség, amelyek között szerepel egy saját borbélyüzlet megnyitása és a zeneiparban való tevékenykedés is. 

Arnold azt tanácsolja minden fiatalnak, hogy merjenek nagyot álmodni és küzdeni értük, hiszen, ha neki sikerült, másnak is fog. 

- Mindenki ugyanazt a 24 órát kapja az élettől nap, mint nap. Nem a kifogásokat kell keresni, hanem tenni azért, hogy jobb legyen

- árulta el a fiatal zenész, aki ékes példája annak, hogy sosem szabad feladni.


 

 


 


 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160215_auto_resized.jpg
origo.hu

Szexuális erőszak miatt letartóztattak két Premier League-focistát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714044618
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161748_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Pénzt és időt spórolhatsz: 3+1 takarékos főzési tipp

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158964_auto_resized.jpg
ripost.hu

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714044618
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161375_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Vágtázó lovak törtek-zúztak félelmükben London belvárosában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„34 évesen rákot diagnosztizáltak nálam, mert figyelmen kívül hagytam egy kínos tünetet”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Mindenben jól néz ki" - Palvin Barbi megőrjíti rajongóit

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra