Nyomozás

Titokzatos gyilkosságok Diósjenőn: A nevelőapa bűnös viszonyáról pletykálnak a helyiek

Kóré Károly

2022. július 3. vasárnap 18:30

Másfél évtizede eltűnt lány maradványai kerülhettek elő egy diósjenői családi ház kertjében. Horváth Alexandrát és testvérét, Krisztinát 2009 januárjában látták utoljára. Azóta az öccsük, az akkor 12 éves Attila, és az anyjuk, Ildikó is abban reménykedett, hogy csupán külföldre mentek. A szóbeszéd szerint a gyerekek nevelőapja szexuális viszonyt folytatott a lányokkal, ám ők egy idő után ebből ki akartak lépni.

Forrás: Ripost

Alexandra és Krisztina csupán 14 és 19 esztendős volt, amikor 2009 januárjában nyomuk veszett. Mivel a családban sokszor mondogatták, hogy külföldön szeretnének új életet kezdeni, a rokonok nem gondoltak semmi rosszra. 13 év elteltével viszont a rendőrség kapott egy információt, ami miatt még pénteken egyenruhások jelentek meg a diósjenői családi ház kertjében. Ásni kezdtek, és nem sokkal később emberi maradványokat találtak. Minden valószínég szerint a csontok nem mástól származnak, mint a két lány egyikétől, és a feltételezések szerint a közelben lehet elásva a másik fiatal is. A szóban forgó területet a rendőség lezárta, a hétvégére felfüggesztett munkát a héten folytatják.

Családi ház kertjéből kerültek elő az emberi maradványok  Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

A Bors otthon találta Attilát, a lányok öccsét.

– Én csupán 12 éves voltam, amikor kiszakadtak az életemből. Szörnyen hiányoztak, de aztán kénytelen voltam hozzászokni, hogy nincsenek velem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a csontjaik végig itt voltak tőlem néhány méterre – mondta Attila, aki nem cáfolta azt a diósjenőiek körében terjedő szóbeszédet, hogy a nevelőapjuk Alexandrával és Krisztinával is viszonyt folytatott.

A család egyik szomszédja közelről ismerte a fiatalokat.

– Volt, hogy én adtam nekik pénzt cigarettára, és a lányok gyakran beszéltek arról, hogy elhagyják az országot. Állítólag József még videóra is vette, amikor lefeküdt velük. Undorító ember! Remélem, szigorúan megbüntetik. Majdnem 15 évig játszotta az aggódó nevelőszülőt, erre pedig kiderül, hogy valószínűleg egy közönséges gyilkos. Néhány hónappal ezelőtt egyébként Attila valamiért ásni kezdett a kertjében, és akkor talált is egy csontot. Azt áthozta hozzám megmutatni, mire mondtam neki, hogy hívja a rendőrséget magyarázta a neve elhallgatását kérő szomszéd.

 

Néhány házzal arrébb találkoztunk József idős édesanyjával.

Akármit is tett a fiam, megbocsátok neki, és látogatni fogom a börtönben! Ő a gyerekem, és szeretem – fakadt ki az asszony, de többet nem kívánt mondani.

A lányok édesanyja, Ildikó szintén nem bizonyult bőbeszédűnek:

– Azt gondoltam, hogy a gyerekeim külföldön dolgoznak, igaz, csodálkoztam, hogy nem keresnek. Amikor megtudtam, hogy valószínűleg már halottak, teljesen összetörtem! – mondta a nő, aki egyébként már rég nem alkot egy párt Józseffel. A férfi az utóbbi években a testvérével lakott.

– Józsit tőlem vitték el a rendőrök! Bejöttek a kertembe a nyitott kapun, igazolták magukat, majd a földre teperték a 90 kilós embert. Most hűsöl! Nekem soha nem tett rá utalást, hogy megölte volna Szandit és Krisztit – fejezte be a testvér.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb részletek L.L. Junior tragédiájáról

origo.hu

Kiderült, mivel foglalkozik a börtönben az RTL bukott sztárja, Aurelio

borsonline.hu

Bikiniben mutatta meg izmost testét Széphalmi Juliska

ripost.hu

Kiégett a kertben a fű? Ne pánikolj, itt a megoldás!

hirtv.hu

Új polgármestere van Ásotthalomnak és Mártélynak

magyarnemzet.hu

Egy holland férfi megvett egy magyar falut, idén már fesztivált szervez benne + videó

mindmegette.hu

9 megfizethető helyettesítő drága összetevők helyett

borsonline.hu

Mint két tojás, annyira hasonlít Szulák Andreára a lánya

borsonline.hu

L.L. Junior és Kinga kimondták: Jobb egymás nélkül

borsonline.hu

Teszteld le, hogy okosabb vagy-e, mint egy kisiskolás!

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

Tragédia

Kétéves kislány fulladt a Balatonba - egy pillanatra engedték el a szülők a matracot

Rezsi

Újabb megszorítások lesznek Európában Brüsszel elhibázott szankciói miatt