Új élet

Vezető beosztásban dolgozik Budapesten a taxisgyilkos Andrea

2022. április 22. péntek 03:00

Mindenkinek jár a második esély, sőt Andrea esetében a harmadik is. Ő ugyanis 25 évvel ezelőtt, kamaszlányként volt társtettese egy akkoriban nagy port kavart taxis gyilkosságnak. Ekkor ragadt rá a fantás-gyilkos név. A Bors most megtalálta Andreát, aki egy neves áruházban dolgozik vezető beosztásban.

Tatabánya, 2005. szeptember 21. Egy technikus vizsgálja a meggyilkolt taxis gépkocsiját a tatabányai rendõrség udvarán. Az elhagyott jármûvet egy járókelõ éjfél körül fedezte fel, benne a vezetõ holttestével. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

A budapesti áruház dolgozói közül egyre többen tudják, hogy Andrea többször is ült börtönben, először ráadás kamaszként, miután barátnőjével felfoghatatlan kegyetlenséggel végeztek egy taxissal. Ekkor ragadt rájuk a fantás-gyilkos gúnynév, hiszen a lányok egy vízzel teli üdítős flakonnal csaptak le áldozatukra. A Borsnak sikerült elérnie az áruház egyik dolgozóját, aki neve elhallgatását kérve beszélt a műszakvezetőként dolgozó Andreáról. 

– Andi tipikus keménykezű vezető, akinek az ember nem szívesen mond ellent. Én egy kollégámtól hallottam, hogy mit tett szinte még gyerekként, és bevallom, nagyon meglepett a dolog – mondta lapunknak a cég egyik dolgozója, aki rendszeresen egy műszakban dolgozik a ma már 40 éves nővel. 

Brutális gyilkosság

 

Egy órán át rugdosták a taxist, miután leütötték egy fantás flakonnalFotó: Rózsahegyi Tibor / MTI

A honi kriminalisztika történetének egyik legborzalmasabb esete az a kegyetlen gyilkosság, amit 1997-ben követett el két tinilány. Andrea és Diána 14 évesek voltak, amikor kitervelték, hogy megölik és kirabolják a kollégái körében csak Szúnyog néven ismert 29 éves taxist, B. Jánost. A tinik a Ferihegyi Repülőtér közelében lévő kiserdőbe csalták áldozatukat, ahol egy vízzel teli fantás flakonnal leütötték, majd elmondásuk szerint egy órán át taposták az ájult testet „holdjáró”, telitalpú cipőkkel a lábukon. A férfi belehalt a sérülésekbe, a lányok pedig elvitték az autóját. Alig tíz perccel a borzalmas tettük után le is buktak, mivel egy járőrnek feltűnt az úton bizonytalanul, cikázva haladó autó. Andrea és Diána azonnal beismerték tettüket, melyért az előbbi 8 és fél, míg utóbbi 9 évet kapott, tekintettel a korukra. B. Andrea végül 2003-ban kedvezménnyel szabadult, és kezdett új életet. 

Andrea 25 évvel ezelőtt követte el a brutális gyilkosságot társával, Diánával Fotó: Rózsahegyi Tibor

 

Szabadulása után bordélyházat nyitott

Ez az új élet azonban nem azt jelentette, hogy azonnal jó útra tért. Pár hónappal a szabadulása után Győr belvárosában indította el korábbi cellatársával közös vállalkozását, vagyis nyitott egy bordélyházat, ahol fiatalkorúakat is futtattak. Az üzlet másfél éven át virágzott, amikor is a zsaruk lecsaptak a kéjbarlangra, ahol Andrea maga is tevékenyen kivette a részét a „munkából”. Az akkor még mindig csak 20 éves lány újból börtönbe került, ahonnan végül 2009-ben szabadult. A jelek szerint ekkor felhagyott a bűnözéssel és tisztességes munkát keresett. Így került egy nemzetközi cég egyik budapesti áruházába, ahol szép karriert futott be. B. Andrea egészen a műszakvezetésig vitte, vagyis komoly és felelősségteljes beosztásban dolgozik. 

Szabadulása után jó útra tért, egy budapesti áruházban dolgozik műszakvezetőként (képünk illusztráció) Fotó: Shutterstock

 

Sokan tudják, mit követett el...

A beosztottjai egy része tudja, hogy a főnökük azonos azzal, aki 25 évvel korábban barátnőjével kitervelte, majd hidegvérrel végre is hajtotta a szörnyű és kegyetlen gyilkosságot, de csak egymásközt beszélnek róla. A cég pedig, védve rovott múltú alkalmazottuk személyiségi jogait, nem köti a dolgozók orrára, ki is az, aki nap mint nap utasításokat oszt nekik. Lapunk úgy tudja, hogy a multicégnél elégedettek Andrea munkájával, ugyanakkor tisztában vannak azzal is, hogy elindultak a dolgozói pletykák vele kapcsolatban, vagyis egyre többen tudják, mit követett el a vezetőjük 14 éves korában. 

Film is készült a lányokról Az 1997-ben történt gyilkosságról Lányok címmel film is készült. Az író-rendező, Faur Anna fiktív háttértörténetet kreált a két társadalom peremére szorult, prostituálódott tinilányról és az őket (ki)használó, szintén már-már bűnöző-életformába csúszó taxisokról. A filmet 2007-ben, tíz évvel a kegyetlen gyilkosság után mutatták be.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dömötör Csaba Gyurcsánynak: Hogy nem szakad le a plafon? Amikor a saját népére lövetett, az volt törvénytelen

szoljon.hu

Diana hercegnő tragikus sorsára juthat egy újabb uralkodó! (Videó)

metropol.hu

Telihold van a Skorpió jegyében, ami jót jelent

magyarnemzet.hu

Így akadtak ki a 24.hu újságírói Jakab Péterre + videó

life.hu

Kivételes pillanat: Voksán Virág először mutatta meg szerelmét - Fotó

mandiner.hu

Három párbeszédes kiállt Orbán beszéde alatt, és elmondták, miért nem szavaztak rá

metropol.hu

Hihetetlen dolog történt a LifeTV-nél, miután Berki Krisztián üzent a túlvilágról

lakaskultura.hu

Ahol öröm a főzés: színes konyhák, inspiráló árnyalatok

life.hu

2022-ben is folytatódik a Procter and Gamble erdőtelepítési programja (x)

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Most adta ki a riasztást meteorológiai szolgálat: veszélyes, ami jön

borsonline.hu

Megrázó helyszíni fotók a hevesi tragédiáról, többen meghaltak

További cikkek

Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést: Vihar tarolja le mindjárt ezeket a megyéket

Karrier

Abból csinált vállalkozást, hogy nem volt pénze virágot venni édesapja sírjára