Fejlemény

Sztrókja után lebénult M. Richárd

2022. január 21. péntek 03:30

Elmarad M. Richárd pere, akinek állapota nem teszi lehetővé, hogy megjelenjen a bíróságon - mondta a pesti, Dózsa György úti gázolás kapcsán elhíresült férfi ügyvédje. Dr. Jován László nem adhat pontos felvilágosítást védence pillanatnyi egészségi állapotáról, de annyit elárult: a szívével akadtak már korábban is gondok.

Rabkórházban December 29-én röppent fel a hír, miszerint M. Richárd meghalt a börtönben. Hamar kiderült, hogy a férfi életben van: igaz, válságos egészségi állapota miatt a szombathelyi rácsok mögül a Tökölről Berettyóújfaluba telepített rabkórházba szállították.

Panaszkodott a szívére

December végén még úgy tűnt, hogy Richárd szívével akadt gond – erre már több tárgyalásán is panaszkodott. Ahogyan akkor megírtuk, ügyvédje minden erejével azon volt, hogy kiderítse, milyen állapotban is van védence. – Erről pontos felvilágosítást Richárd kérésének eleget téve nem adhatok, annyi viszont bizonyos, hogy gyalázatos, amit vele tettek – kezdte a felháborodott jogász.

M. Richárd jócskán lefogyott a börtönben (Fotó: Knap Zoltán)

Mint azt Dr. Jován László elmondta, habár M. Richárdnak valóban problémái vannak a szívével, ezúttal egy stroke bánt el vele: a férfi bal oldala kezdetben teljesen lebénult – a jogi védelmét ellátó szakember ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg óvatosan, mindenféle konkrétumot kerülve, hogy az állapota javul, de lassú felépülés előtt áll.

Átutaztak a fél országon

Az ügyvéd szerint már a védencét illető eljárás is roppant aggályos. – Mivel egy stroke esetén az első óra a legfontosabb, egyértelmű, hogy minden ilyen pácienst a lehető legközelebbi egészségügyi intézménybe szállítanak, Richárddal azonban a szombathelyi kórház helyett egészen Berettyóújfaluig zötyögtek – magyarázta Dr. Jován.

Vesztegetési ügybe is keveredett

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy védencének rehabilitációja most is tart: a 3 évnyi és 6 hónapos fogházbüntetését töltő M. Richárd még mindig a Hajdú-Bihar megyei rabkórházban lábadozik. Állapota miatt a férfi jelenleg képtelen megjelenni a bíróságon, ezért egy másik, folyamatban lévő büntetőpere is megtorpant. – Egy vesztegetési ügyben is a védencemnek mondhatom Richárdot, azok a tárgyalások azonban egyelőre elmaradnak – tette hozzá a jogász.

Maffiapertől a balesetig

  • M. Richárd neve a kecskeméti maffiaper kapcsán került be a köztudatba 16 évvel ezelőtt. Az egykori hírhedt bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott: ennek volt tagja M. Richárd, akit 2006-ban jogerősen 8 év szabadságvesztésre ítéltek – a bűnszervezet „katonájaként” mondták ki bűnösségét.
  • A férfitől legközelebb 2017-ben lett hangos a sajtó, amikor is a Dózsa György úton közel 140 kilométeres sebességgel száguldozott, miközben mobiljával videót készített, majd összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. A csattanást követően az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott: a balesetben, melynek idején M. Richárdnak nem volt érvényes jogosítványa egy 23 és egy 27 éves férfi hunyt el – a gyorshajtó szervezetében ráadásul kokaint mutattak ki. A történtek után M. Richárd többször is megszegte a korlátozó intézkedéseket, az eset miatt pedig 2021 júliusában 3 év 6 hónap fogházra ítélték – jelen pillanatban is ezen büntetését tölti.
A Dózsa György úti gázolásban egy 23 és egy 27 éves férfi hunyt el (Fotó: Bors)
  • A férfitől még 2016-ban vették el vezetői engedélyét, mivel elérte a 18 büntetőpontot. Miután M. megtudta, hogy egy férfi hamis gyakorlatot igazoló papírokat készít, vesztegetéssel kívánta visszaszerezni az okmányt – egy barátja szerint bármekkora összeget hajlandó lett volna feláldozni azért, hogy soron kívül, vagyis utánképzés, kitöltendő feladatsor, valamint frissen elvégzett forgalmi vizsga hiányában kaphassa vissza jogsiját.
  • Richárd végül 600 ezer forintot fizetett ki két részletben egy közvetítőnek, aki a teljes összeget magára költötte, mivel állításával ellentétben semmilyen magas beosztású rendőr ismerőse sem volt. Ez az aza ügy, aminek tárgyalásán nem tud részt venni.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

55 éve halt szörnyet a szexszimbólum Jayne Mansfield - képek

mindmegette.hu

11 könnyű tészta, ami 30 perc alatt elkészíthető a kánikulában

ripost.hu

Megműtötték a horrorbalesetet szenvedett Dávidot, hihetetlen, ami történt

vg.hu

Az Egyesült Királyság elzárja az EU-ba vezető vezetékeket, ha az orosz gázválság fokozódik

ripost.hu

Elképesztő dolog történt a megműtött magyar fiatallal

mindmegette.hu

Ez a különbség az olasz és a klasszikus fagyi között

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

borsonline.hu

Ők a legjobbak: 3 csillagjegy, akik megszépítik az életet

További cikkek

Dráma

Megrázó részletek a Dunában eltűnt 17 éves lányról: 7 éves húga végignézte, ahogy elmerül

Tragédia

Ezúttal egy másfél éves fiú vesztette életét úgy, mint a buszban hagyott kislány Tomajmonostorán