Fejlemény

Sztrókja után lebénult M. Richárd

Létrehozva: 2022.01.21.

Elmarad M. Richárd pere, akinek állapota nem teszi lehetővé, hogy megjelenjen a bíróságon - mondta a pesti, Dózsa György úti gázolás kapcsán elhíresült férfi ügyvédje. Dr. Jován László nem adhat pontos felvilágosítást védence pillanatnyi egészségi állapotáról, de annyit elárult: a szívével akadtak már korábban is gondok.

Rabkórházban December 29-én röppent fel a hír, miszerint M. Richárd meghalt a börtönben. Hamar kiderült, hogy a férfi életben van: igaz, válságos egészségi állapota miatt a szombathelyi rácsok mögül a Tökölről Berettyóújfaluba telepített rabkórházba szállították.

Panaszkodott a szívére

December végén még úgy tűnt, hogy Richárd szívével akadt gond – erre már több tárgyalásán is panaszkodott. Ahogyan akkor megírtuk, ügyvédje minden erejével azon volt, hogy kiderítse, milyen állapotban is van védence. – Erről pontos felvilágosítást Richárd kérésének eleget téve nem adhatok, annyi viszont bizonyos, hogy gyalázatos, amit vele tettek – kezdte a felháborodott jogász.

M. Richárd jócskán lefogyott a börtönben (Fotó: Knap Zoltán)

Mint azt Dr. Jován László elmondta, habár M. Richárdnak valóban problémái vannak a szívével, ezúttal egy stroke bánt el vele: a férfi bal oldala kezdetben teljesen lebénult – a jogi védelmét ellátó szakember ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg óvatosan, mindenféle konkrétumot kerülve, hogy az állapota javul, de lassú felépülés előtt áll.

Átutaztak a fél országon

Az ügyvéd szerint már a védencét illető eljárás is roppant aggályos. – Mivel egy stroke esetén az első óra a legfontosabb, egyértelmű, hogy minden ilyen pácienst a lehető legközelebbi egészségügyi intézménybe szállítanak, Richárddal azonban a szombathelyi kórház helyett egészen Berettyóújfaluig zötyögtek – magyarázta Dr. Jován.

Vesztegetési ügybe is keveredett

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy védencének rehabilitációja most is tart: a 3 évnyi és 6 hónapos fogházbüntetését töltő M. Richárd még mindig a Hajdú-Bihar megyei rabkórházban lábadozik. Állapota miatt a férfi jelenleg képtelen megjelenni a bíróságon, ezért egy másik, folyamatban lévő büntetőpere is megtorpant. – Egy vesztegetési ügyben is a védencemnek mondhatom Richárdot, azok a tárgyalások azonban egyelőre elmaradnak – tette hozzá a jogász.

Maffiapertől a balesetig

  • M. Richárd neve a kecskeméti maffiaper kapcsán került be a köztudatba 16 évvel ezelőtt. Az egykori hírhedt bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott: ennek volt tagja M. Richárd, akit 2006-ban jogerősen 8 év szabadságvesztésre ítéltek – a bűnszervezet „katonájaként” mondták ki bűnösségét.
  • A férfitől legközelebb 2017-ben lett hangos a sajtó, amikor is a Dózsa György úton közel 140 kilométeres sebességgel száguldozott, miközben mobiljával videót készített, majd összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. A csattanást követően az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott: a balesetben, melynek idején M. Richárdnak nem volt érvényes jogosítványa egy 23 és egy 27 éves férfi hunyt el – a gyorshajtó szervezetében ráadásul kokaint mutattak ki. A történtek után M. Richárd többször is megszegte a korlátozó intézkedéseket, az eset miatt pedig 2021 júliusában 3 év 6 hónap fogházra ítélték – jelen pillanatban is ezen büntetését tölti.
A Dózsa György úti gázolásban egy 23 és egy 27 éves férfi hunyt el (Fotó: Bors)
  • A férfitől még 2016-ban vették el vezetői engedélyét, mivel elérte a 18 büntetőpontot. Miután M. megtudta, hogy egy férfi hamis gyakorlatot igazoló papírokat készít, vesztegetéssel kívánta visszaszerezni az okmányt – egy barátja szerint bármekkora összeget hajlandó lett volna feláldozni azért, hogy soron kívül, vagyis utánképzés, kitöltendő feladatsor, valamint frissen elvégzett forgalmi vizsga hiányában kaphassa vissza jogsiját.
  • Richárd végül 600 ezer forintot fizetett ki két részletben egy közvetítőnek, aki a teljes összeget magára költötte, mivel állításával ellentétben semmilyen magas beosztású rendőr ismerőse sem volt. Ez az aza ügy, aminek tárgyalásán nem tud részt venni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132625_auto_resized.jpg
origo.hu

Megérkezett az új Moszkvics csúcsmodell, le fog esni az álla, ha meglátja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27107_resized.jpg?avcount=1713249612
origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132652_auto_resized.jpg
vg.hu

Forradalmat és leárazási hullámot indít az Ikea – de a magyarok nem biztos, hogy örülhetnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132218_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133093_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Az ukrán védelmi erők csapást mértek egy Krímben található orosz parancsnoki állásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27100_resized.jpg?avcount=1713249612
origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133120_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132650_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Hiába kiabáltam, hogy állítsák meg" – piroson tekert át a hároméves kecskeméti kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133443_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy méter mély vízbe fulladt bele egy férfi Oroszlányban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132857_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vBuKAJglqrtYE5JKhUXNdqvy-IDY6mGzEVuRlQ-w1SM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWExOTUyZTM4NTQ0YmM5YThhMzIzYmM2MDk3MjAy.jpg
Botrány

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ae4RZb5-5qyhiL4m4yCopGRHVFB65IgKe8GwZUU2irc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhNDA3MDYyYjExYjQwZDdhYTY1YzhjODM0ODU3MzAw.jpg
Hullámsír

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában