Bűncselekmény

Filmbe illő rablás Zuglóban: megkötözték a biztonsági őrt, majd vitték az 52 milliós szajrét

Bors

2022. január 28. péntek 21:30

Filmbe illő rablás, megkötözték a biztonsági őrt, majd elkötötték a kamiont, rajta több mint 50 millió forintnyi réz hulladékkal.

A filmbe illő esettel kapcsolatban a napokban emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A rablást a zuglói, szállítmányozási cég 57 éves kamionsofőrje eszelte ki, és 4 másik emberrel végre is hajtotta még 2011-ben. A banda 23,5 tonna rézhulladékot zsákmányolt, ami a vontatóval és pótkocsival együtt akkor 52 millió forintot ért.

Mivel a kamionsofőr férfi mindennel tisztában volt, felkészülve érkeztek a zuglói telephelyre 2011 áprilisában. Tudták, hol vannak a slusszkulcsok, hogy mennyire őrzött a telephely, és kifejezetten akkorra tervezték a rablást, amikor – a kora miatt - legsebezhetőbb őr van szolgálatban.

A rablás éjjelén maszkban és kesztyűben ketten átmásztak a telephely kerítésén, lekapcsolták a kutyákat, berúgták a biztonsági őr fülkéjének ajtaját, és székhez kötözték a férfit.

Itt akadt egy kis probléma a tervvel, de megoldották, ugyanis lemerült a kamion aksija, így kénytelenek voltak kicserélni azt. Ezután viszont sikerült meglépniük a szállítmánnyal. Mivel azt is tudták, hogy a kamionban van GPS, így a M1-es autópálya zsámbéki lehajtójának közelében vontatót cseréltek. Ezután a lopott rezet egy cecei tanyára vitték el, ahol néhány napig tárolták, majd

 egy budapesti, IV. kerületi MÉH telepen adták el, 20 millió forintért. Az összeget egyenlően osztották el.

A rendőrség hosszas, majd 10 éven át tartó nyomozás után fogta el mindannyiukat. 2014-ben G. Gábort sikerült azonosítaniuk a kamionban hagyott nyomai alapján, ő azóta is fegyházbüntetését tölti, ám nem vallott társai ellen.

2020-ban pedig G. Gábor két társa mellett a rendőrök megtalálták a tippadót is. Az 56 éves K. Istvánt szeptember 21-én, a 44 éves T. Györgyöt és a 47 éves Cs. Zsoltot – akikkel G. Gábor betört a telephelyre – szeptember 24-én hallgatták ki rablás bűntett miatt gyanúsítottként.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat, amelynek az 57 éves férfi a felbujtója, a 45 és 49 éves férfi pedig tettese. A negyedik, 48 éves vádlott a pótkocsi és rézhulladék elrejtésében és későbbi elidegenítésében működött közre, vele szemben pénzmosás a vád. A főügyészség fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozott velük szemben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Sokkoló vallomás, így végzett magával Nyertes Zsuzsa barátnője

borsonline.hu

Lebuktatták követői! Összejött Kempf Zozo és Szente Gréti? Fotó

vg.hu

Venezuela pótolhatja az orosz olajat

ripost.hu

Se bugyi, se más, meztelenül pucsitva hajol ki a hajóból a feszes mellű bombanő

vg.hu

Új mogul tépi szét Hollywoodot, Clint Eastwooddal kezdte

travelo.hu

Hivatalosan is ezek lettek a legszebb strandok Európában

vg.hu

Győrffy Balázs: együtt jelentünk erőt

borsonline.hu

Nem kertelt, őszintén kimondta: Csepregi Éva fia lefeküdne Köllő Babettel

lakaskultura.hu

Városi kertészkedés: dús növényzet a betondzsungel közepén

borsonline.hu

Két hónap, és az életünk örökre megváltozik, de augusztusban lesz igazán nagy káosz

További cikkek

Bizarr

Nem hiszed el, mit operáltak ki a nő fenekéből

Baleset

Lezárták az M0-ást, akkora baleset történt