Aktuális

Már kiskamaszként megtapasztalta a népszerűség árnyoldalát Nagy Bogi

Bors

2021. november 28. vasárnap 12:00

Az online térben a véleménynyilvánítás szabadsága olykor súlyos traumákat okozhat a felhasználóknak. Nagy Bogi már kiskamasz kora óta a nyilvánosság előtt él énekesnőként, és ő sem tudta elkerülni a környezete bántó bírálatát. Egy kommentelő csúnyán a lelkébe gázolt egyik fotója miatt, ami komolyan elbizonytalanította saját maga megítélésében.

A Rozmaring pillanatok a családnak  - podcast legutóbbi epizódjában a fiatal énekesnő, Nagy Bogi vendégeskedett, aki az M2 gyerekcsatorna bábsorozatának aktuális témájában szólalt meg a szerző, Trömböczky Napsugár, valamint a tanácsadó szakpszichológus, dr. Polányi Viktória társaságában. A podcastból kiderült, hogy Bogi már pályája kezdetén, korán szembe találta magát a cyber-bullinggal, a felzaklató, rosszindulatú kommentek formájában.

„Amikor  kisgyerek voltam, még nem léteztek okostelefonok. Régi, nyomógombos mobilom volt, amit egyébként nagyon szerettem. A Facebook volt az első közösségi platform, amit kipróbáltam, olyan tíz-tizenegy évesen. Amikor már egyre több helyen léptem fel és egy országos tehetségkutató-műsorba is eljutottam, létrehoztam egy saját előadói oldalt. 12 éves voltam, amikor megkaptam az első negatív kommentemet. Tisztán emlékszem rá, arról szólt, hogy nagy a fejem. A mai napig emlékszem a nő arcára, mert nagyon megbántott” – kezdte Bogi, aki mivel elbizonytalanodott a kinézetével kapcsolatban, az édesanyjához fordult segítségért, aki megnyugtatta, hogy egyáltalán nincs semmi gond a külsejével. A kiskamaszban azonban később mégis úrrá lett a megfelelési kényszer, nem tagadja, hogy korábban testképzavarral küzdött, ami miatt gyermekpszichológushoz fordult. Mint mondja, az ismertség árnyoldalait a mai napig nehezen kezeli.

„Az évek alatt megerősödtem, már nem olvasok el minden hozzászólást, a céltalan, negatív megjegyzéseket pedig kinevetem vagy ignorálom. A rajongókkal is próbálom megtalálni a megfelelő hangot, de néha így is meglep a reakciójuk. Múltkor vásárlás közben a sorból kilépett egy lány, majd a nyakamba ugrott és úgy elkezdett ölelgetni, mintha már évek óta barátok lennénk. Megrettentem, nem is feltétlenül a járványhelyzet miatt, hanem mert belépett a belső komfortzónámba, amit nem biztos, hogy megengedtem volna, ha megkérdezi, de nem volt választásom. Közvetlen típusnak tartom magam, szeretem az embereket, de van egy határ, amit jó, hogyha megtartunk egymással” – emlékezett vissza a legutóbbi tapasztalatára Bogi a Rozmaring pillanatok a családnak-podcastban, aki azért mesélte el történetét, mert tudja, hogy nemcsak az ismert embereknek, hanem átlagos gyerekeknek és fiataloknak is fájdalmat okozhat az internetes zaklatás.

A teljes beszélgetés és a Rozmaring pillanatok a családnak-podcast nyolcadik epizódja, dr. Polányi Viktóriával, Trömböczky Napsugárral és vendégükkel, Nagy Bogival már elérhető a Médiaklikken, a Spotify-on és az Apple Music-on!

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

she.life.hu

Mészöly Miklós összes gyarlósága kevés volt ahhoz, hogy Polcz Alaine elhagyja őt

vg.hu

Kiderült, fertőző-e a koronavírus szoptatáskor

kisalfold.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt a bakonykoppányi nő

origo.hu

Kínos helyzetbe hozták magukat az AMD sajtósai

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

nemzetisport.hu

Női kézi BL: Győri Audi ETO–Krim Ljubljana élőben az NSO-n!

ripost.hu

25 évesen halt bele a Covidba Dóri: Még az újszülött babáját sem láthatta