Aktuális

A rendőrség közölte, holtan találták meg a pénteken eltűnt 16 éves lányt

Bors

2021. november 30. kedd 19:00

Több nap keresés után egy parkban találták meg az eltűnt fiatal lány holttestét. A szülei az utolsó pillanatig bíztak abban, hogy még visszakaphatják gyermeküket.

Az egyik pillanatban még hóembert építettek a kisgyerekek és önfeledten hógolyócsatáztak, majd a másik pillanatban már rendőrök lepték el az egész várost.

Nem sokkal korábban egy aggódó szülő tárcsázta a rendőrség számát, hogy bejelentse: nem találja a 16 éves lányát. A fiatal nem érkezett haza időben, és mivel már besötétedett, segítséget kértek a megtalálásához. 

A skóciai Hamiltonból származó Amber Gibson - más néven Amber Niven – eltűnését még pénteken jelentették be a szülei. A hétvégi keresést követően a lanarkshire-i rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy a fiatal nő holttestét a hamiltoni Cadzow Glen Parkban találták meg.

A Cadzow Streetet és a Glen-t is lezárták a nyilvánosság elől, amíg a nyomozás és az azonosítás folyik - számol be a hátborzongató esetről a Daily Star.

Hétfőn a rendőrség megerősítette, hogy Amber holttestét találták meg. A nyomozás még mindig tart, a halálesetet megmagyarázhatatlanként kezelik.

– Jelenleg a gondolataink Amber szeretteivel vannak, akik most próbálják feldolgozni ezt a szörnyű veszteséget. Ahogy folytatjuk a nyomozást, fokozott rendőri jelenlét lesz a környéken. Szeretném megköszönni a lakosság eddigi segítségét, és arra kérek mindenkit, aki információval rendelkezik, és még nem beszélt a rendőrökkel, hogy hívjon minket – nyilatkozta Briony Daye főfelügyelő.

A környékbeliek nem értik mi történt. Városuk csendes és nyugodt környék volt ezidáig. A fiatal lány halála azonban mindenkit megérintett. 

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet