Aktuális

Felfoghatatlan: Kivetette magát a negyedikről a 15 éves Réka

Kóré Károly

2021. október 14. csütörtök 05:30

<p>Kivetette magát egy társasház 4. emeletéről egy 15 éves lány a kaposvári Búzavirág utcában. A tragédia kedden délelőtt történt. Hiába érkezett a helyszínre két mentőautó és egy helikopter is, a nagypapájával élő Réka életét nem sikerült megmenteniük.</p>

Sz. Réka az ismerősei szerint nem először próbálta meg eldobni az életét. Budapesten élő szülei már korán lemondtak róla, mert életmódjuk és körülményeik miatt nem voltak alkalmasak a gyereknevelésre. A kislányt a testvéreivel együtt az anyai nagypapa vette magához, így Kaposvárott nevelkedtek. Réka nem vágyott másra, mint egy biztonságos, szeretetteljes családi légkörre. A nagyszülő erején felül mindent megtett, hogy a megfelelő feltételeket megteremtse az unokái számára. Egész életében rengeteget dolgozott, és még idős korában is kénytelen a vasútnál munkát vállalni.

Álpolónőnek készült

Réka kifejezetten jól tanult. Olyannyira, hogy felvették a kaposvári egészségügyi szakközépiskolába. Az volt az álma, hogy ápolónő és később orvos lehessen.

- Régóta láttuk Rékán, hogy nagyon bántja valami – árulta el a Borsnak az egyik szomszéd, és hozzátette: a tinédzser egyébkén csendes, kedves kislány volt. A fiúk még nem különösebben érdeklődtek iránta, ami nem foglalkoztatta, inkább a tanulásnak szentelte az idejét. Jobb, fényesebb jövőre vágyott.

„Nem látom többé a mosolyát”

Réka kedd délelőtt nem jelent meg a középiskolában. Ehelyett a 4. emeleti lakásuk ablakán kivetette magát, majd rövid időn belül életét vesztette.

- Először egy borzalmas puffanást, majd sikítozást hallottam. Amire felfogtam, hogy mi történt, valaki már hívta a mentőket. A segítség hamar megérkezett. Két mentőautó is egy helikopter is kijött, ám a légijármű hamar el is ment. Bizonyára az orvos kollégák mondták, hogy itt már nem lehet tenni semmit – mondta az egyik szomszédos épülte lakója.

- Én sajnos láttam szegény kislányt a földön fekve. Még derékig le volt vetkőztetve, nyilván a mentősök próbálták meg újraéleszteni. Most csak arra tudok gondolni, hogy ez a szerencsétlen gyermek gyakran szembejött velem az utcán, és én soha többé nem látom a mosolyát – tette hozzá egy asszony.

- Nézzék meg! Még mindig itt van egy vérfolt, ahol ez a szegény kislány feküdt. Elképzelni sem tudom, mi játszódhatott le a kis lelkében szegénynek!

Összeroppant a nagypapa

Miután becsengettünk a család lakásába, egy magas, őszes hajú, megtört idős férfi nyitott ajtót. Laci bácsi, a gyászoló nagyapa először udvariasan tájékozódott jövetelünk célja felől, majd fejét lehajtva közölte, egyelőre képtelen bővebben beszélni a tragédiáról.

- Köszönjük, hogy jöttek, de nem. Nem. Nem… - mondta, majd zokogva becsukta maga mögött az ajtót.

Az épület előtt egy mécses pislákolva hirdette az egy nappal korábbi szörnyűséget. A parkos, csendes környéken élők közül sokan eljöttek, hogy megálljanak egy-egy percre.

- Az én gyermekem egy osztályba járt Rékával általános iskolába. Többen is próbáltunk segíteni a kislányon, próbáltuk társaságba hívni, de ő inkább otthon szeretett tartózkodni. A papáján kívül csak a nagynénjében és a testvéreiben bízott meg igazán – csuklott el egy középkorú hölgy hangja.

- El sem hiszem. Hogy képes egy szülő elhagyni a gyermekét? Ugyanakkor talán jobb is volt Rékának, hogy a papájához került, mert ő legalább tisztességgel törődött vele – szögezte le a ház egyik lakója.

A szakközépiskola homlokzatán fekete zászló lobogott. A kerítésen kívül gyerekek gyülekeztek. Rékáról beszélgettek.

- Mondogatta nekünk, hogy mennyire boldogtalan, de mit tehettünk volna érte? Neki nem volt olyan édesanyja, mint másoknak, mint nekünk. Nem éreztünk rajta irigységet, ugyanakkor éreztük, hogy szívesen cserélt volna bármelyikünkkel – mondta a Borsnak az egyik diák.
A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, ezért az ügyben nem indított nyomozást.

További cikkek

Interjú

Szentkirályi Alexandra: Előre kell menni, nem hátra

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: lépj túl a múlton, nyiss a jövő felé

borsonline.hu

Szlávik János megkongatta a vészharangot: Az omikronról beszélt

she.life.hu

Gyerekként imádtam, felnőttként már gyűlölök egyke lenni

bama.hu

Kádban tapossa a fejeket a szalántai család

origo.hu

Nem tetszik a metaverzum a PlayStation atyjának

nemzetisport.hu

NBA: egy rangadó is behúzva, újra nagy szériában a ligaelső

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

life.hu

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó megmutatta 17 éves lányát: Emma kész nővé cseperedett - Fotó

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

metropol.hu

„Kómába helyeznek, és nem biztos, hogy ezt élve megúszom” – búcsúzott az 5 gyermekes, fertőzött édesanya

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató