Aktuális

Felesége és fia kivégzésével vádolják a neves ügyvédet - 18+

Bors

2021. október 17. vasárnap 05:30

A neves dél-karolinai ügyvéd, Alex Murdaugh feleségét és 21 éves fiát rejélyes körülmények között gyilkolták meg a család vadászházában június 7-én. Nem sokkal később a férfi biztosítási csalásba keveredett. A rendőröknek egyre gyanúsabb lett, a napokban pedig letartoztatták. Családja megölésével vádolják.

Egymást követték Alex Murdaugh körül a különös esetek: halálok, gyilkosságok, csalások, pénzügyi nehézségek és droghasználat. Murdaugh Dél-Karolinában egy prominens ügyészdinasztia sarjának és neves ügyvédnek számít.

Halálos hajóbaleset

A tragédiák sora még 2019-ben kezdődött: idősebbik fia, a 21 éves Paul vádeljárás alá került, mert tudatmódosult állapotban vezetett egy hajót, szintén kábult barátaival a fedélzeten, amivel balesetett szenvedtek, és a 19 éves Mallory Beach életét vesztette. Pault végül felmentették, de folyamatosan fenyegető sms-eket kapott ezután.

Családi kivégzés

2021. június 7-én, mikor a család Charleston közeli vadászbirtokán nyaralt, Pault és 52 éves édesanyját kegyetlen módon, több lövéssel kivégezték a vadászkutyák kennelje mellett. Az állítása szerint épp visszatérő apa, Alex találta meg őket, és kétségbeesett hangon értesítette a rendőrséget. Akkor a nyomozók arra gyanakodtak, hogy az elhunyt fiatal lány miatt fenyegetőzők állhattak a háttérben, mert a fiúval végeztek először, így ő lehett a célpont. 

Kizárták az ügyvédi kamarából

Alex Murdaugh – ügyvédjének állítása szerint – ezután mély depresszióba zuhant, és még inkább drogokhoz nyúlt. Kilépett az ügyvédi irodából, hogy elvonóra menjen, csak közben kiderült a cégnél, hogy nem kis összegeket sikkasztott el tőlük az elmúlt évek alatt. Emiatt kizárták az ügyvédi kamarából. 

Dílerét bérelte fel bérgyilkosnak

A megzuhant férfi végül dílerét bérelte fel, aki egyben korábbi ügyfele is volt, egy kisebb kártérítési perben. Saját megölésével bízta meg, hogy kisebbik életben maradt fia így megkapja 10 millió dolláros életbiztosítását. Könnyebb fejsérüléssel megúszta az estet, a felbérelt férfit pedig lecsukták. Murdaugh saját maga tett vallomást a rendőrségen. Húsz évre is ítélhetik a biztosítási csalás miatt. 

Egyre gyanúsabb lett a nyomozóknak

Már korábban is vizsgálták, hogy van-e köze családja megöléséhez, most azonban bizonyítékokat is találtak erre a nyomozók. A Daily Mailnek nyilatkozott a Murdaugh család ismerőse:

– Alex és Maggie házasságra teljesen zátonyra futott. Újabban sokat vitatkoztak a pénzügyeken, korábban igen jómódban éltek.

Murdaugh állítólag egyre többet költött drogra, így felélte javaikat. Könnyen lehet, hogy az ebből eredő viták vezettek végül ahhoz, hogy megölje a saját családját.

További cikkek

Családi dráma

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

888.hu

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

life.hu

Bekeményítettek: itt februártól oltási kötelezettséget vezetnek be a 18 év felettieknek

mandiner.hu

Jeszenszky Géza: Antall József grafikonnal magyarázta el, hogyan tud egy férfi örömet szerezni egy nőnek

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

vg.hu

Földrengés rázta meg Görögországot és Pápua Új-Guineát is

life.hu

Feladta a küzdelmet: meghalt a magyar sportoló

borsonline.hu

Lekapcsolták a gépekről Hannát, három gyermeke maradt árván

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Portugália–Magyarország élőben az NSO-n!

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti