Aktuális

A hazai hírességeket is meghódította a SUP jóga – videó

Bors

2021. június 20. vasárnap 12:00

Már itthon is hódít az állva evezés, egyre többen állnak a Balatonon a speciális deszkára. Siófokon még ennél is továbbmentek az Exatlon sztárjai és népszerű színésznőink, a SUP-ozás új dimen­zió­jával ismerkedtek meg.

Forrás: Knap Zoltán

Végre itt az igazi nyár, és mivel lassan visszazökken az életünk a régi kerékvágásba, egyre többen utaznak a Balatonhoz a hazai hírességek közül is. 

A járvány alatt jött az ötlet

A minap például egy különleges eseményre, a SUP Stories bemutatójára voltak hivatalosak, aminek ötlete a pandémia alatt született meg.

– A vírus letaglózott mindenkit, bármerre jártam, csak szomorú arcokat láttam – mesélte Orosz Cintia ötletgazda. Szerettem volna valami pozitív dolgot adni az embereknek, így jött a SUP Stories, az Élj, nevess, evezz, jótékonykodj! kezdeményezés.

Két helyszínen egy-egy SUP-bázist hoz létre, ahol az álló evezés új dimenzióját szeretné megteremteni és megmutatni. Emellett minden hónapban egy-egy alapítványt támogat majd, júniusban a Siófoki Állategyesületet. 

– A vízióm, hogy boldog arcokat lássak, és felületet szeretnék biztosítani ahhoz, hogy a nyitott, pozitív szemléletű emberek kapcsolódni tudjanak egymáshoz, például SUP jógázás közben – teszi hozzá.

Az exatlonisták ebben is jók

Alighogy az Exatlon Hungary versenyzői birtokba vették a deszkákat, azonnal otthonosan érezték ma­gukat.

– Minden extrém sportot imádok, így a SUP-ozást is – mondta a Vasárnapi Borsnak Besenyei Bogi, a második évad népszerű Kihívója. – Hatalmas élmény volt az idei versenyzőkkel együtt evezni. A SUP jóga viszont nem nekem való, azt nyugodtabb mentalitásúaknak találták ki.

Görgényi Fruzsi beiktatná az edzésébe

A csinos színésznőt sem kellett kétszer kérni, hogy pattanjon deszkára.

– Nyaralni is vízparton, leginkább tengerparton szeretek – mesélte Fruzsi. – A Balatonban nem sokszor szoktam fürödni, de a tónak szinte az egész környékét szeretem. Olyan gyönyörű, vetekszik az olasz tájakkal. Szívesen próbáltam ki a SUP jógázást, és tetszett is, pedig azt gondoltam, nem vagyok hozzá elég edzett. Ám végül kifejezetten jól ment. Ezért ha lehetőségem lesz rá, máskor is jógázom majd deszkán, persze mellette más sportokkal is próbálkozom, és személyi edzővel is edzek.

S hogy kinek ajánlott a SUP-ozás?

Mivel állítólag könnyebb megtanulni, mint akár a biciklizést, bárkinek. Aki kissé bizonytalanabb, az először ülhet vagy térdelhet a deszkán, és ha már biztonságban érzi magát, akkor próbálkozhat a felállással. Alapvető egyensúlyérzék és átlagos erőnlét elég hozzá. Viszont másnap garantált az izomláz, mert szinte az összes izmot alaposan megdolgozza. Ráadásul jó kalóriaégető sport, így fogyni vágyóknak is melegen ajánlott.

Mit takar a rövidítés?

A SUP a stand up paddleboard rövidítése, amely voltaképp azt jelenti: állva evezésre alkalmas deszka, magyar fordításban néhol állószörfként is hivatkoznak rá. A deszka pedig valójában egy felfújható alkalmatosság, amely különféle formákban és méretekben készül. Lehet rajta állva evezni, jógázni stb.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb európai országot fenyegetett meg Ukrajna

borsonline.hu

Ennek a két terméknek az ára hamarosan az egekbe szökik

borsonline.hu

Hét városból rohantak a tűzoltók Magyarbánhegyesre, hatalmas a baj

hirtv.hu

Szörnyű dolgok kerültek napvilágra, ezt már senki sem fogja eltűrni Meghan Markle-nak

ripost.hu

Megszólaltak a szemtanúk: UFO üldözött egy amerikai bombázót

borsonline.hu

Súlyos következménye lett Szabó Zsófi és Shane Tusup balhés szakításának

travelo.hu

Ilyet még nem láttál: Használt maszkokból készülnek köztéri bútorok Portugáliában

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Most jelentették be: áramkedvezményről döntött a kormány, ők a jogosultak

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: 10 tipp, ha spórolnál a gázon

Rezsi

Most jelentették be: áramkedvezményről döntött a kormány, ők a jogosultak