Aktuális

Az amerikai írónő olyan magyar sztorit írt, hogy magyarnak hitték

Bors

Létrehozva: 2018.06.02.

Kodály Zoltán munkássága miatt szeretett bele Magyarországba az az amerikai írónő, akinek a napokban megjelent könyve a Rákosi-rendszerben játszódik.

Connie Hampton Connaly regényének két főhőse az 1950-es évek Magyarországán találkozik egymással. Akkor, amikor mindenki retteg, senki sem bízik a másikban. A paraszti sorba születő Péter családjának földjét elveszi az állam, ezért a fővárosba kell költöznie. Budapesten találkozik Katalinnal, akinek férjét az ÁVH tüntette el. Mindketten összeszorított fogakkal próbálják átvészelni a diktatúrát, mert tudják: ez az egyetlen esélyük a túlélésre. Van azonban egy közös szenvedélyük, az éneklés. Így tudják kifejezni azt, amit szóval nem lehet. Ebben lelik meg a boldogságukat, de életükre ettől még számtalan veszély leselkedik. Katalin és Péter a legkeményebb próbákat állják ki.

A regény fantasztikus kritikákat kapott az Egyesült Államokban. A szerző állítólag annyira hitelesen ábrázolja az akkori Magyarországot, hogy sokan azt hitték, ő maga is magyar.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek