16 tumor növekedett a kétgyermekes édesanya agyában

Sokszor fájt a feje és álmatlanságban is szenvedett az a kétgyermekes angol édesanya, aki nem gondolt semmi rosszra addig, amíg egy éjszakai ájulást követően a műtőasztalon ébredt. Épp agyműtétet hajtottak végre rajta.

Sokszor fájt a feje és álmatlanságban is szenvedett az a kétgyermekes angol édesanya, aki nem gondolt semmi rosszra addig, amíg egy éjszakai ájulást követően a műtőasztalon ébredt. Épp agyműtétet hajtottak végre rajta.

Lisa Shurety átlagos brit anyuka, két kislány szerető édesanyja, aki nem kívánt semmi különlegeset a sorstól, csak annyit, hogy végigkísérhesse a gyermekeit az iskolai éveken, lássa őket szerelmesnek, tanúja legyen a családalapításuknak, és játszhasson az unokáival.

Az élet azonban másként rendelkezett. Lisa 2011-ben bőrgyógyászhoz ment, ahol a hátára nőtt melanómát távolíttatta el az orvosával. A rutinműtét során semmilyen komplikáció nem lépett fel, a nő már rég el is felejtette, hogy beavatkozáson vett részt, időközben megszülte a második kislányát és élte az életét.

Évekkel később heves fejfájások kezdték gyötörni, és álmatlanságban szenvedett, de nem foglalkozott különösebben sokat a problémával, a stresszes életmódnak, vagy éppen az időjárási frontoknak a számlájára írta a kellemetlen tüneteit.

2018 egyik éjszakáján azonban, amint éppen gyógyszert akart bevenni a fejfájására, elájult. A férje azonnal mentőt hívott, Lisát kórházba szállították és egy alapos vizsgálatnak vetették alá, hogy kiderítsék, vajon mi okozhatta az eszméletvesztést.

A diagnózis sokkoló volt: 16 tumort találtak az orvosok az agyában, és további tumorok voltak a medencéjében, valamint a tüdejében is.

Az orvosok öt hónapot jósoltak neki.

Lisa azóta túl van három komoly agyműtéten, kemoterápián, sugárterápián, immunterápián, fizioterápián és számos egyéb egészségvisszaállító terápián. A beavatkozások hatására súlyos idegkárosodásokat szenvedett.

A családanya jelenleg is a daganatokkal küzd © GoFundMe

A bal karom, a kezem és a lábam súlyosan sérült, a napi rutinokat sem tudom elvégezni egyedül, napi 24 órás felügyeletre van szükségem – mesélte az asszony, aki immár másfél évvel élet túl a megjósolt élettartamát.

Lisa most egy újabb nagy megmérettetés előtt áll, egy speciális eljárással 3 agydaganatot és öt új tüdődaganatot terveznek zsugorítani az orvosok, ehhez azonban pénzre van szükség, mert a biztosító nem finanszírozza az ilyen kezeléseket. Lisának és családjának 100 ezer angol fontot, közel 40 millió forintot kell rövid időn belül összegyűjtenie. A család felhívására egyébként sokan jelentkeztek, eddig 28.000 Fontot, közel 11 millió forintot dobtak össze.

Az időfaktor azonban Lisa életében a legfontosabb tényező, nincs ideje várni. A gyilkos kór újra és újra szorít egyet rajta, és nem engedi.

Néha csendben nézem a családomat. A szívem szakad meg értük, nem érdemelnek ennyi szenvedést, mint amit miattam át kell élniük. Ugyanakkor képtelen vagyok elbúcsúzni tőlük, még maradnék kicsit. – mondja Lisa.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors