Veszett világ

Legyünk őszinték: én is utálom, ha a tömegközlekedésben (a név is borzasztó), a mellettem álló köhög, prüszköl vagy éppen szipog. Sőt azt meg kifejezetten nyomasztóan élem meg, ha heringként kell állnom a buszon, s éreznem kell (bár nagyon nem szeretném), ki mikor dohányzott, ki mit evett, vagy rossz esetben mikor látott utoljára szappant.

Mindezek ellenére én kérem ki azt, ami egy gyanútlan nővel történt az 1-es villamoson. Ő köhögött, erre egy férfi szinte a hajánál fogva ráncigálta le a villamosról. A pesti tömegközlekedés során tényleg nem lehet unatkozni. Leáll a metró, a fakockás fantom akcióba lép, a villamoson hajhúzás jár köhögésért, és akkor még nem beszéltem a 4-6-oson lecsapó tapizóról, aki időnként fiatal lányokat molesztál.

Az a legnagyobb baj, hogy az emberek nem csak a tömegközlekedésben ilyenek. A fakockás fantom és a sunyi hajhúzó ott van a mindennapokban. És még azt is írhatnám, hogy szerencsénk van, hogy a köhögésért csak hajhúzás járt. Akár meg is verhették volna. Vagy le is rúghatták volna a villamosról, mint ugyanazon a vonalon néhány napja egy kutyát. Veszett világ...

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.